HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 16:00

DURUGÖL’DE KURTULDU!

Altınordu Kirazlimanı’nda yüksek ölçekli ve gökdelen tarzı 3 bloğu yıkan, 4. bloğu yaptırmayarak halkın yararlanacağı sosyal yaşam alanı haline dönüştüren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, uzun süre şeh
DURUGÖL’DE KURTULDU!

Altınordu Kirazlimanı’nda yüksek ölçekli ve gökdelen tarzı 3 bloğu yıkan, 4. bloğu yaptırmayarak halkın yararlanacağı sosyal yaşam alanı haline dönüştüren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, uzun süre şehrin gündemini meşgul eden 36 dönümlük Durugöl arazisini de halka kazandırıyor.

 Başkan Güler’in kararlı tutumu sayesinde hiçbir bedel ödemeden alınan Durugöl arazisi, Ordu halkının ve misafirlerinin rahatlıkla yararlanabileceği sosyal yaşam alanı haline dönüştürüldü.

Projenin hazırlanmasından hayata geçirilmesine kadar tüm süreçleri yakından takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Durugöl’de incelemelerde bulundu. Çalışmayı yürüten Daire Başkanlarından projenin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Güler, çalışma yapan ekiplerle de bir araya gelerek işlerinde kolaylıklar diledi.

GÖL KORUNDU, AĞAÇ MİKTARI ARTTI

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Durugöl Tabiat Parkı toplam 36 dönüm alanda uygulanıyor. Doğal gölün ve ekolojik dengenin korunduğu alanda tüm altyapı sistemleri tamamlanırken peyzaj düzenlemeleri de hız kesmeden devam ediyor.

 

BAŞKAN GÜLER’İN YEŞİL HASSASİYETİ DURUGÖL TABİAT PARKI’NDA DA UYGULANIYOR

Peyzaj yönünden de çeşitli ağaç gruplarına ve bitki türlerine yer verilen parkta ıhlamur, çınar, söğüt, süs elması, süs kirazı, salkım söğüt, mabet ağacı, şeker akça ağaç, çıtır taflan, top alev, piramit alev ve akasya türlerinde ağaçlar ile mevsimlik çiçek ve laleler yer alıyor. Bir diğer yandan peyzaj çalışmaları kapsamında ağaç sökme makinesi ile sökülen yaklaşık 50 adet ağaç tekrar değerlendirilerek alana yeniden dikildi. Projede ayrıca aydınlatma sistemlerinden kent mobilyalarına, kuş evlerinden suluklara her şey düşünülerek hareket edildi. Öte yandan göl etrafına 2000 metrekare olmak üzere toplamda 1. etapta 6000 metrekare çim serildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir tempo ile yürüttüğü çalışmada Durugöl Tabiat Parkı’nın en kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşın kullanıma açılması hedefleniyor. Durugöl tamamlandığında Ordu’nun en gözde mekânlarından biri haline gelecek.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNACAK

Durugöl Tabiat Parkı’na hayata geçirilen çalışmalarda kent estetiğine de büyük önem veriliyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince uygulanan havuz içerisinde 89 pompa ve motordan oluşan, müziğe göre hareket eden fıskiye sistemi bulunuyor. Bu sistem doğrultusunda 258 adet aydınlatma ile animasyon gösterileri yapması sağlanacak. Fıskiye sistemi müzik ve ışık şovu birlikte koordineli şekilde çalışacak. Tüm bu çalışmalarla Durugöl’de vatandaşlara görsel bir şölen sunulacak. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla Ordu turizmine önemli bir eser daha kazandırılmış olacak.

Anahtar Kelimeler : DURUGÖL’DE, KURTULDU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız