HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 12:35

OAL’DE, BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Ordu Anadolu Lisesi (OAL), Bilim Söyleşileri çerçevesinde lise öğrencilerini bilim insanlarıyla buluşturarak bilim iletişimini artırmayı, bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmeyi hedefledi. Bu etkinliklerle öğrenci
OAL’DE, BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Ordu Anadolu Lisesi (OAL), Bilim Söyleşileri çerçevesinde lise öğrencilerini bilim insanlarıyla buluşturarak bilim iletişimini artırmayı, bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmeyi hedefledi. Bu etkinliklerle öğrencilerin, toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimin kuvvetlenmesi amaçlandı.

Söyleşilerde ele alınan başlıca konular ise, Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik, Küresel Isınma, Yapay Zeka, Dil ve Edebiyat, Ekolojik Denge gibi pek çok konuda akademisyen, öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirdi. Bu söyleşide, "Türkiye Yüzyılında" ülkemizin aydınlık geleceği için bilim konuşuldu.

Ordu Anadolu Lisesi (OAL) Müdürü Bilal Şahin, söyleşinin, çok faydalı geçtiğini belirterek; “Öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için düzenlenen Bilim Söyleşilerine konuşmacı olarak katılan Sayın Prof.Dr. Mehmet Melih Ömezli hocamıza Ordu Anadolu Lisesi Ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuzca toplumdaki bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedeflenmektedir. Bu söyleşilerle birlikte hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri konferans veren bilim insanlarının deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilerimizin anlamasına olanak tanınmaktadır. Ayrıca konuşmacının öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda da öğrencilerimize rol model oluşturması beklenmektedir” dedi.

Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : OAL’DE, BİLİM, SÖYLEŞİLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız