HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 13:46

ŞEYHOĞLU: TÜRK EĞİTİM-SEN NEDEN YETKİLİ OLMALI?

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Türk Eğitim-Sen neden yetkili olmalı? Sorusuna cevap verdi. Şeyhoğlu, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen neden yetkili olmalı?” sorusuna cevap vererek bunun cevabının geride bırakt
ŞEYHOĞLU: TÜRK EĞİTİM-SEN NEDEN YETKİLİ OLMALI?

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Türk Eğitim-Sen neden yetkili olmalı? Sorusuna cevap verdi.

Şeyhoğlu, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen neden yetkili olmalı?” sorusuna cevap vererek bunun cevabının geride bıraktığımız 7. Toplu Sözleşme süreci ve sonucunda olduğunu söyledi. 

Şeyhoğlu, kamu çalışanlarının tıpkı diğer 6 toplu sözleşmede olduğu gibi 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde de hiçbir kazanım elde edemediğine, aksine hem maaşlar hem de özlük hakları itibariyle çalışanların hak kaybı yaşadığına dikkat çekti.

Yetkili konfederasyonun kamu çalışanlarının talep ve beklentilerini masaya taşıyamadığını belirten Şeyhoğlu, bu durumun çalışanlara 2 yıl daha kaybettirdiğini bildirdi. Yapılması gerekenin kamu çalışanlarının artık yetkiyi ehil ellere vermesi olduğunu ifade eden Şeyhoğlu, “Türkiye Kamu-Sen yetkili olduğu dönemlerde kamu çalışanlarının hak ve kazanımları için çalıştı, çabaladı. Elbette her talebimiz karşılık bulmamış olabilir ama Türkiye Kamu-Sen her durum ve şartta, toplu sözleşme masasında çalışanların hakkını ve hukukunu gözetti.

Dolayısıyla kamu çalışanları kendilerini layıkıyla temsil eden Türkiye Kamu-Sen’e güveniyordu. Konfederasyonumuz da bu güveni hiçbir zaman zedelemedi. İşte şimdi yine, yeni, yeniden yetkiyi Türkiye Kamu-Sen’e vermenin zamanıdır! Herkes pazarlık nasıl yapılır görmelidir. Çalışanlar özlemini duyduğu kazanımlarına artık kavuşmalıdır” diye konuştu.

“TÜRK EĞİTİM-SEN OLARAK ÖMK İLE İLGİLİ TÜM SÜREÇLERE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türk Eğitim-Sen’in Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gündeme geldiği 2018 yılından itibaren konuyu gündemde tuttuğunu, eleştiri ve önerilerini dile getirdiğini, hatta başta kariyer sınavı olmak üzere kanunun bazı hükümlerini yargıya taşıdığını söyleyen Şeyhoğlu, ÖMK sürecinin henüz bitmediğine dikkat çekti.

Şeyhoğlu, “Kanunun içinin adına yakışır şekilde doldurulması lazım. Öğretmenlerimiz, muhatap olduğu süreçleri ve mevzuatı kahır ekseriyetiyle ihtiva eden bir kanun istiyor. Düşünebiliyor musunuz; kanunda öğretmen yetiştirme, istihdam, tayin ve nakiller ile ilgili hüküm yok. 100 binin üzerinde yönetici pozisyonu olan bir meslekle ilgili hazırlanan kanunda yönetici atamaları yok. Kanunda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı ve önleyici tedbirlerin alınmasına dair hüküm yok.

Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi, kanunun bazı maddelerini iptal etti. Milli Eğitim Bakanlığı da, ÖMK’da değişiklikler yapılacağına vurgu yapıyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı yerel seçimlerin ardından kanunla ilgili süreci başlatacağını düşünüyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak bu sürece de sendika olarak katkı vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız