HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 14:03

YOK OLMAKTAN KURTARILDI!

Altınordu Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve 2013 yılında kamulaştırılan Köymen ailesine ait konak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği YİKOB Başkanlığının da desteğiyle restore edilerek
YOK OLMAKTAN KURTARILDI!

Altınordu Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve 2013 yılında kamulaştırılan Köymen ailesine ait konak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği YİKOB Başkanlığının da desteğiyle restore edilerek geleceğe taşındı. Aslına uygun restore edilen tarihi konak, yenilenen ihtişamlı görünümüyle dikkat çekiyor.

BAŞKAN GÜLER ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ

Ordu tarihini en iyi yansıtan eserlerden biri olan tarihi Selimiye Konak’ta restorasyon çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de konakta incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde gördü.

ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

         Yaklaşık 512 metrekare arsada 172 metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen konağın restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TARİHİ KONAK KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Çalışmalar çerçevesinde konağın çürüyen tüm ahşap duvar, döşeme, tavan karkası ve beton zemin sökümü, ahşap karkas üzeri emprenye işlemi yapıldı ve duvarlar arası ısı yalıtımı sağlandı.  Mevcut taş duvarlar üzeri sıva raspaları ile arka cephede yıkım tehlikesi olan baca sökülerek özgün hali olan harman tuğla ile yeniden baca ve ocak yapıldı.

Arka cephede özgün haline uygun moloz taş duvar tamamlandı.  Ahşap çatı karkası yapılması, yalıtım levhası serilmesi, alaturka kiremit ile örtülmesi işlemi gerçekleştirildi. Yapı içinde elektrik dağıtımı ve bağlantısı, restorasyon projesine uygun şekilde pencere imalatı tamamlandı.  Konağın içindeki mevcut 6 adet ocak restore edildi. 

Zemin ve ahşap döşeme uygulaması yapıldı. Özgün haline uygun şekilde çıtalı, işlemeli ve müzeyyen ahşap tavanlar yapıldı. Ahşap süpürgelik, kuşak ve kat silmeleri tamamlandı. İç kat ve ana giriş merdiveni yapıldı. Zemin kat doğal taş malzemeyle döşendi.  Bina dış tesisat elektrik döşenmesi tamamlandı. İç mekanların boyası tamamlandı ve avizeleri de takılan tarihi konak kullanıma hazır hale getirildi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

         Kültür envanterine kazandırılacak olan tarihi konağın çevre düzenleme projesi ise Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayından sonra gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : YOK, OLMAKTAN, KURTARILDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız