HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 14:46

YILMAZ: VERGİ ORANI YÜZDE 15’E SABİTLENSİN!

Türkiye Kamu-Sen Genel Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’na sunulan Torba Kanun Teklifinde kamu çalışanlarının vergi oranlarının %15’e sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıkl
YILMAZ: VERGİ ORANI YÜZDE 15’E SABİTLENSİN!

Türkiye Kamu-Sen Genel Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’na sunulan Torba Kanun Teklifinde kamu çalışanlarının vergi oranlarının %15’e sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Arasında bazı vergilerin düzenlenmesine ilişkin hükümlerin de yer aldığı Torba Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurula sunuldu. Türkiye Kamu-Sen olarak Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarına Genel Merkezimiz katılmış ve teklife dair görüş ve önerilerimizi yetkililere iletmişti.

Özellikle çok sayıda kamu görevlisi ve emeklinin beklentisi olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da taahhütte bulunduğu birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunun bu torba kanun içerisinde yer almamış olması büyük bir eksikliktir” dedi.

Bununla birlikte kamu çalışanlarının haklarını geriye götürecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini de bir kere daha ifade ediyorum diyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; “Sözleşmeli personel başta olmak üzere kamu çalışanlarının vergilendirilmesinde aksaklıklar bulunuyor. Çalışanlarımızın eline geçen ücretler artan vergi oranları nedeniyle yıl içinde büyük bir düşüş yaşıyor. 

Çalışanlar ülkemizde vergisini en düzenli şekilde ödeyen kesimlerin başında geliyor. Özellikle vergi dilimleri matrah artışının yıllık enflasyonun altında kalması dolayısıyla kamu çalışanlarımız her yıl bir öncekine göre daha erkenden bir üst vergi dilimine geçiyor. Bu da her yıl çalışanlarımız üzerindeki vergi yükünün biraz daha arttığı anlamına geliyor. Bu durumun önüne geçmek için çözüm sabit vergilendirmeden geçmektedir.     

TBMM Genel Kuruluna gelmiş olan Torba Kanun Teklifinde vergi düzenlemeleri de yer almaktadır. Teklife eklenecek bir madde ile çalışanların gelir vergisi oranlarının %15’te sabitlenmesi, milyonlarca çalışanımızın yaşadığı mağduriyeti çözecek, vergide adalet sağlanacaktır.

2024 yılı öncesinde yetkililerin çalışanların gelir vergisi oranını %15 olarak belirlemesi halinde yıllardan beri süregelen bu olumsuzluk aşılacak, çalışanların vergiden kaynaklı sorunları kalıcı olarak çözülmüş olacaktır” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : YILMAZ:, VERGİ, ORANI, YÜZDE, 15’E, SABİTLENSİN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız