HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2023 Cuma Saat: 12:10

ŞANLITÜRK: İNSAN HAKKI DEMEK KUL HAKKI DEMEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi Naci Şanlıtürk, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 10 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Ev
ŞANLITÜRK: İNSAN HAKKI DEMEK KUL HAKKI DEMEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi Naci Şanlıtürk, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 10 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesi nedeniyle İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirterek, İnsan haklarına saygı göstermek, insanı insan gibi yaşatmak arzusu en temel hak olduğuna dikkat çekti.

İnsan hakkı demek kul hakkı demektir diyen Milletvekili Şanlıtürk; “Ülkemizde ve dünyada bu hakkın ihlal edilmemesi, belirli bir coğrafya, etnik köken, inanç ve sınıf farkı gözetmeksizin insan hak ve hukukunu tüm insanlarımız için ilerletme yönünde çaba gösterilmesi zaruridir.

Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin çektiği zorluklar, Gazze’de çocukların tepesinde patlayan bombalar, Ahıska, Kerkük, Tebriz, Kazan, Batı Trakya ve daha nice Türk yurdunda devam eden baskılar, komşularımızda yaşanan insanlık dramları ve Afrika kıtasındaki açlık. Ne yazık ki, bu belgenin insanlığa sunduğu ilkelerin çok uzağında bir dünyayı bizlere göstermektedir” dedi.

Şanlıtürk, mesajının devamında ise; “İnsan hakları açısından bakıldığında, Türkiye’de ki durum da önemli mesafeler kat edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, vatanımızı, insan hakları diyerek, insan canına kıyanlara ve insan hakları kisvesi altında insanlarımızın özgürlüğünü kısıtlayanlara teslim etmeyecektir.

İnsan hakları demek kul hakkı demektir. Kul hakkını çiğneyenlerin, yiyenlerin dünde karşısındaydık bugünde karısındayız ve her zaman karşısında olacağız. Vatanın bütünlüğüne göz koyan, askerimizi, polisimizi, öğretmenlerimizi, vatandaşlarımızı öldüren şehit eden, bölücülerle, gizli gizli pazarlıklar yapmak kansızlığın, haksızlığın en büyüğüdür.

Gazze’de insanlık değerleri, insan hak ve hukuku vurgun yemiş, yağma edilmiştir. Gazze’de çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir.

İnsan hakları savunucuları, neredesiniz? Avrupa ülkelerinin Filistin lehine yapılan masum gösterileri yasaklaması utanç duyulacak bir ilkellik değil midir? Gazze’nin çığlıklarına kulak tıkayanlara insan demek mümkün müdür? Hür ve uygar dünyanın ikiyüzlü demokratları; nereye sindiniz? Nereye gittiniz?

Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak kuşkusuz bu yaşananlarında farkındayız. Her an yenilenerek, her dem taze kalarak ancak kontrolsüz değişim dalgalarına son derece ihtiyatlı, tedbirli ve uyanık yaklaşarak, asıl gelişme dinamiklerinin milli ve manevi kaynağımızda olduğunu bilerek, mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz.

10 Aralık İnsan Hakları Gününün Ordulu hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm dünyadaki Türk ve Müslüman toplumlara barış ve huzur getirmesi düşüncesiyle esenlikler diliyorum” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, İNSAN, HAKKI, DEMEK, KUL, DEMEKTİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız