HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2023 Cuma Saat: 12:10

VALİ EROL: YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ

Ordu Valisi Muammer Erol, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Gazze’de yapılan katliamlara ve insanlık suçlarına dikkat çekti. Vali Erol, mesajında; “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” düşüncesini
VALİ EROL: YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ

Ordu Valisi Muammer Erol, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Gazze’de yapılan katliamlara ve insanlık suçlarına dikkat çekti. Vali Erol, mesajında; “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” düşüncesini kendine ilke edinmiş olan bir milletiz” dedi.

 

Vali Erol, mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Tüm dünyada insan haklarının Anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletlerce kabul edilmesinin 69. yıl dönümünü kutluyoruz.

 

İnsanın en yüce değer olarak görüldüğü anlayışla kaleme alınan ve Birleşmiş Milletler üyesi devletler tarafından imzalanan Beyanname; insanlık tarihinin geçmişten gelen mücadele ve arayışları neticesinde oluşturulmuş, tüm insanların ortak güvencesi olarak adeta insan haklarının anayasası hüviyetini almıştır.

 

Tarih boyunca farklı kültürlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan Ülkemiz; gerek Birleşmiş Milletlerin kuruluşunda, gerekse İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünde öncü ülkelerdendir.

 

Ülkemiz, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne 6 Nisan 1949’da imza atarak, bu husustaki duyarlılığını ortaya koyan ilk ülkelerden biri olmuştur. Bu tutum, devlet ve millet olarak insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzu ve insanlığın ortak değerlerini birlikte koruma irademizi de açık ve net bir biçimde göstermiştir.

 

Dünyanın gözü önünde en büyük insan hakları ihlali Gazze’de yaşanmaktadır. İsrail devleti, bebek, çocuk, yaşlı demeden Gazze’de katliam yapmakta ve savaş suçu işlemektedir. Devletimiz, İsrail’in Gazze’de Filistinli kardeşlerimize yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı en üst perdeden tepkisini göstermektedir.

 

Gazze’de yaşanan katliamın durdurulması için de uluslararası toplumun harekete geçmesi için yoğun çaba sarf etmektedir. Diğer taraftan, Gazze’ye yönelik insani yardımlara da öncülük etmektedir.   

 

Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen düzenlemelerle, insanımızın demokrasi ve özgürlük sınırlarının geliştirilmesi ve genişletilmesi sağlanmıştır. Ülkemiz, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ruhuna uygun şekilde, tarihinden ve kadim değerlerinden ilham alarak, önümüzdeki dönemde de vatandaşlarının özgürlük alanlarını genişletmeye devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlu, bu şeref ve onur çerçevesinde rengi, ırkı, dini ve dili ne olursa olsun insan olduğu için her türlü hak ve hukuk alanında eşit haklara sahiptir. “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” düşüncesini kendine ilke edinmiş olan milletimizin bir ferdi olarak, tüm bireylerin insan haklarının saygı göreceği bir dünya oluşturma çabası ve kararlılığıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, dünyada yaşanan tüm sıkıntıların sona ermesini; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL:, YARADILANI, SEVERİZ, YARADANDAN, ÖTÜRÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız