HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 14:52

ŞANLITÜRK’TEN PEŞPEŞE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ramada Otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özellikle Orduya yapılan en büyük projelerden biri olarak bilinen Şehir Hastanesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLITÜRK’TEN PEŞPEŞE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ramada Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özellikle Ordu'ya yapılan en büyük projelerden biri olarak bilinen Şehir Hastanesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in artık şehir hastanesinin yolunun yaptırması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; 

"2024 yılı içinde şehir hastanesinin faaliyete geçmesi için büyük bir çaba harcanıyor. Hastanenin 900 yatak kapasitesi var ilave yataklarla birlikte bu kapasite 1200 veya 1500'e kadar çıkabilir. Ayrıca, devlet hastanesinin arazisinin doğum evi ve eğitim araştırma gibi birimlere hizmet verecek nitelikte."

KONGRE MERKEZİ GÜNDEMDE
Ulubey yolu üzerinde bulunan şehir hastanesinin ana yolunun poliklinik ve 3. basamaklı hastaneler için uygun bir altyapıya sahip olması gerektiğini ifade eden Şanlıtürk, eğitim araştırma hastanesi bölgesine de 2. basamaklı bir hastane yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Açıklamasında şehirdeki konut projelerine de değinen Şanlıtürk, 313 adet konutun yapıldığını ve yaklaşık 380 konutluk yeni bir projenin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, kongre merkezi yapımının gündemde olduğunu ifade etti.

Şehir hastanesinin faaliyete geçmesi sonrasında açık alanlara daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Şanlıtürk, şehir hastanesine giden yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Yeni valinin belediyecilik deneyimine sahip olduğunu vurgulayan milletvekili Şanlıtürk, şehir hastanesinin açılışıyla birlikte ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için bu konunun özellikle takip edildiğini ifade etti.

"ADLİYE SARAYI YETERLİ DEĞİL!" 
 "24 Aralık’ta inşallah 2024 bütçesini bitirmeyi hedefliyoruz" diyen Naci Şanlıtürk'ün bir diğer gündeminde ise Adliye Sarayı vardı. Vekil Şanlıtürk, Mecliste bu konunun üzerinde durduğunu kaydetti ve şu şekilde konuştu;

"Bu zamana kadar da ve bildiğiniz gibi bütçenin genel kuruluna gelmeden önce plan bütçe komisyonunda ele alındı. Detaylı olarak görüşüldü. Mecliste grubu olan 6 tane siyasi parti ve grubu olmayan milletvekilleri de plan bütçe komisyonunda bu 2024 yılı bütçesiyle ilgili görüşlerini, fikirlerini, katkılarını sundular. Bu manada Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ordu milletvekili olarak benden plan bütçe komisyonunda bir takım konuları gündeme getirdim.

Bu manada Adalet Bakanlığının bütçesi konuşulurken yine biliyorsunuz ilimizde adliye sarayı yeni yapıldı ama şu anki yapılan adliye sarayı yeterli değil ki.  Önceki binanın olduğu yere bir ek adliye sarayı binasının yapımı gündemde. Bunu da adalet bakanımıza plan bütçe komisyonunda hatırlattık, gündeme getirdik.

Yine adalet bakanlığımız tarafından da adliye binasının ek binanın yapımıyla ilgili değerlendirme, cumhurbaşkanlığı stratejiyi Daire Başkanlığına iletildi. Allah izin verirse cumhurbaşkanlığı strateji daire başkanlığından yatırım kararını çıkarttırmayı başarabilirsek, 2024 yılı içerisinde adliye sarayımızın ek binasının yapımıyla ilgili hem Adalet Bakanlığı planını projesini hazırlayıp inşallah ihale sürecine getirecek." 

DEREYOLU AYIN SONUNDA AÇILMASI BEKLENİYOR
Ordu'nun ulaşım sorunlarına değinen Vekil Şanlıtürk, Temmuz ayında heyelanda yıkılan Mesudiye Dereyolu'nun bu ay sonuna kadar açılmasını beklediklerini dile getirdi ve şu şekilde konuştu;

"Mecliste gündeme getirdiğimiz konular arasında ulaşım sorunları var.  Ordu’nun en büyük problemlerinden birisi ulaşım sorunu. Özellikle ulaştırma Bakanlığına bağlı karayollarımızın şu ana kadar Ordu’da ilimizde 24 tane devam eden şantiyesi var. Problemim var biliyorsunuz 6, 8 Temmuz ve 10 Temmuz’da özellikle Altınordu, Kabadüz, Ulubey, Fatsa ve Çamaş’ta afet olmuştu.

Biliyorsunuz bu manada Karadeniz Akdeniz yolunun 25. Kilometresinde bir heyelan oldu ve orada köprü yapımı gündemdeydi. İnşallah bu ayın sonuna kadar o köprüde inşallah trafiğe açılmış olacak. Onları takip ediyoruz. Kıymetli hemşerilerimize buradan iletmek istediğimiz yine işte Ordu, Kabadüz, Ordu, Gölköy, yolu gibi bunları bütçe komisyonunda gündeme getirdik. Ordu çevre yolunun ikinci etabının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledik."

BALIKÇILARI DA ELE ALDI
Balıkçılık sektörüne odaklanan Vekil Şanlıtürkk, Ordu'nun sahip olduğu 460 tekneden oluşan filo ve 7 binin üzerinde istihdam sağlayan sektörün önemine vurgu yaptı. Balıkçı barınaklarının büyütülmesi ve dalga kıranların yapılmasının yanı sıra, süzme balık ve petek bal üretiminde standartların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

"CUMHURİYET VE TURNASUYU MAHALLESİNE DALGAKIRAN YAPILMALI!"
Ayrıca, Ordu'nun turizm potansiyelini artırmak amacıyla Cumhuriyet Mahallesi ve Turnasuyu Mahallesi gibi bölgelerde dalgakıranlar inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu yapılar sayesinde kıyı kenar çizgisindeki sorunların çözüleceğini ve arsaların güvenliğinin sağlanacağını belirtti.

Uluslararası arenada yaşanan Ukrayna'daki savaşa da değinen milletvekili, bu gibi küresel olayların etkilerini göz önünde bulundurarak çözüm arayışlarının devam etmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda ayrıca, aracılık araştırmaları ve ara ürün geliştirme projelerine destek verilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu. 

"İTTİFAK HALİNDEYİZ" 
 Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini ve 30 büyük şehirde Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'nin ittifak halinde olduğunu açıkladı. İl ve ilçe belediye seçimleriyle ilgili detaylar henüz netleşmediği için şu aşamada kesin bir bilgi verilemediğini belirtti.

 "ŞEHİR LOKALİ TÜM SIKINTIMIZI ÇÖZECEK"
Konuşmasında, Ordu'nun sorunlarına da değinen milletvekili, yerel seçimlerde şehir lokali konsepti üzerinde bir karar alındığını ve bu lokalin, şehirle ilgili konularda fikir alışverişine olanak tanıyacak bir ortam oluşturması amaçlandığını ifade etti.

 Ayrıca, terörle mücadele ve dış politika konularına da değinerek, Türkiye'nin iç ve dış gelişmeler karşısında güçlü duruşunu vurguladı. PKK terör örgütünün destekçilerinin sahaya indiğini belirterek, ülkenin birliği adına Cumhur İttifakı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gereken mücadeleyi sürdüreceğini dile getirdi.

 Son olarak, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı huzurevi, çocuk yuvası ve diğer sosyal projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu konularda bakanlıktan destek talep ettiklerini ifade etti.

"FINDIK KANUNU ARTIK ŞART!"

Vekil Şanlıtürk, fındık konusuna da değindi ve dönüm başı paralarının artırılması gerektiğini ifade etti.  Üstüne basa basa 'Fındık Kanunu' çıkarılmalı vurgusu yaptı ve şu şekilde konuştu;

"Üreticiler, 3 dolarlık fındığın 2 dolarının ekstra masrafa gittiğini ve uygulanmayan fındık kanununun çıkarılması gerektiğini savunuyor. Fındık sektöründe devletin rolüne dair net bir karar alınması gerektiği ifade etti. iklim değişikliklerinin fındık üretimini etkileyebileceği ve sebze-meyve yetiştiriciliğine önem verilmesi gerektiğini belirtti. 

 



Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız