Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
- 12:23 ORDU’NUN EMRE’Sİ ZİRVEDE BİTİRDİ
- 12:06 ELEKTRİK ARIZA VE KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞME
- 12:03 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
- 12:00 VALİ EROL’DAN 1 MAYIS KUTLAMASI
- 11:58 BEKLENEN HİZMET GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
ZENGİN: MEMURUN REFAKAT HAKKI ENGELLENEMEZ

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, eşi, çocukları, anne ve babasının hastalanması sebebiyle refakat eden Devlet memuruna refakat izni verilmemesi yasal ve hukuki olmadığını söyledi.
Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Evde bakım hastası yakını olan kişilere sağlık kurulu raporu olmak kaydı ile refakat izni verilirken,; ancak hastanede yatan birinci derece yakınlar için memurun refakat için yıllık izinden kullanmasını isteniyor.
Bu etik bir durum değil memur çocuğuna hastanede yatarken refakat etmeyecekte hastasına kim bakacak? Sorun burada anne baba eş çocuk ve kardeşlerden birinin hastalanması ya da ağır bir kaza geçirmesi kaydı ile refakat izni verilir diyor mevzuat koşulu ise "hayatı tehlikesi mevcuttur yakın bakıma ihtiyacı vardır" ibaresini bulunması gerekiyor.
Bizlerin sendika olarak talebimiz hastane içerisinde yatarak tedavi gördüğü zaman memurun Eş, çocuk ve Anne babasına refakat edebilmesidir” dedi.
Zengin, açıklamasının devamında ise; “Eşi, çocukları, anne ve babasının hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek söz konusu kurum ve kuruluşlarca muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde bahsi geçen kişilere refakat eden Devlet memuruna refakat izni verilmemesi yasal ve hukuki değildir.
Devlet memuru, çocuğu, eşi, ana babası hastalığında, hastanede veya evde refakat etmek zorunda kalabilmektedir. Ancak bu halde kanuna dayalı bir izin bulunmamaktadır. Yasal bir düzenleme yapılarak idarecilerin insafına bırakılan bu alanın düzenlenmesi gerekmektedir.
Devlet memurlarının hastalanan yakınlarına(çocuk, eş, anne, baba gibi) tedavi süresince refakat etmeleri gerektiği izahtan varestedir. Her memur hastalanan çocuğunu tedavi ettirmek ve tedavisi süresince çocuğunun yanında refakat etmek zorundadır.
Bu durum da memurlara gerek yerleşim yeri içerisinde gerek yerleşim yeri dışarısında tedavi süresinde refakat izni verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de mevzuatımızda ivedilikle düzenlemeye gidilmesi ve bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU