HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Aralık 2023 Salı Saat: 19:02

BAŞKAN GÜLER’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda Ordu için önemli kararlar alınırken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’den müjde üstüne müjde geldi.
BAŞKAN GÜLER’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda Ordu için önemli kararlar alınırken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’den müjde üstüne müjde geldi.

         Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Aralık ayı toplantısını, meclisi yerinde takip etmek isteyen Bahçeşehir Koleji 3. Sınıf öğrencisi Ali Levent Yıldırım açtı.

“ULUVAHTA TÜRKİYE’NİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Gündem maddelerine geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, meclis üyeleri ve kamuoyuna yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ordu’yu her alanda olduğu gibi spor alanında da zirveye taşıma hedefi içinde olduklarını aktaran Başkan Güler, Gölköy Uluvahta’da ata sporlarının yapılacağı bir merkez kurma hedefi içinde olduklarını söyledi.

Uluvahta’nın Türkiye’nin çekim merkezi olacağını ifade eden Başkan Güler, “Geleneksel sporlar dalında İstanbul’da çok önemli bir toplantı oldu. Akkuş ve Aybastı’mız önemli çalışmalarının ödüllerini aldılar. Etnospor Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Bey de oradaydı. Ordu’muz özellikle voleybol ve güreşte çok önemli başarılara imza attılar. Güreşte de Türkiye’deki 7 merkezden biri olarak Aybastı çok öne çıktı. Aybastı adı çıkınca alkıştan yıkıldı orası. Bizim bu çalışmalarımız gerçekten dikkat çekici. Bilhassa Kırkpınar’ın önemli bir parçası olan Aybastı güreşleri çok ses getirdi, bize de teşekkür ettiler. Bunun nişanesi olarak ben de orada şu sözü verdim. Türkiye’de geleneksel sporların atlı sporların, ciritin, okçuluğun hepsinin olduğu bir federasyon var o federasyonun çalışmalarının Gölköy Uluvahta’da olmasını arzu ettik. Aybastı belli bir şekilde öne çıktı. Akkuş öne çıktı, Gölköy’ün de güreşlerde öne çıkan bir yanı var. Şimdi orada 130 dönümlük bir yeri toparlıyoruz. Uluvahta’da 20 dönümün üzerinde gölet çalışması yapıyoruz. Hem oranın zenginliğini hem su kaynaklarını artıracak. Hem de ata sporlarımın hepsi orada yapılacak. Türk Cumhuriyetlerinin çekim merkezi olacak. Bizim üst bölümlerimiz kültür, sanat ve turizmde bir çekim merkezi olacak. Ekonomik olarak da oranın kalkınmasına katkı veriyoruz” dedi.

“ORDU’NUN MEGA PROJESİ: MESUDİYE HAYVAN OSB”

Mesudiye Hayvan Organize Sanayi Bölgesi için çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Başkan Güler, tesisin Ordu’nun 1 yıllık et ihtiyacını gidereceğini belirtti.

Projenin 1500 kişiye istihdam sağlaması başta olmak üzere bölgeye çok önemli bir ivme katacağını vurgulayan Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Mesudiye Hayvan Organize Sanayi’inde çok önemli adımlar gerçekleşti. Önemli çalışmaları birlikte yapma imkânımız öne çıktı. Tüm Ordu’nun bir yıllık et ihtiyacını ikiye katlayacak bir tesis kuruyoruz. Çalışmalarımız süratle ilerliyor. Bu mega projelerden bir tanesi. Ordu’nun kalkınma projelerini oluşturuyoruz. Topçam barajının üstünde Mesudiye güzle mahallesinde 1250 dekar alanda kurulacak bir tesis olacak. Bu çalışmalara 2 sene önce başladık. Yer seçimini yaptık, uygunluk olurunu aldık. ÇED olumlu kararı çıktı. Üzerinde yeşil alan, hayvan barınakları, et entegre tesisi var. Orada etle ilgili her şey yapılacak. Hayvan hastanesi olacak. Gübre ve yem üretim tesisi yer alacak ve yem de orada üretilecek. Soğuk hava deposu, biyogaz tesisi olacak ve kendi enerjisini üretecek. Hayvan pazarı olacak. Bunlarla birlikte mezbaha tesisleri hepsi bir arada müthiş bir tesis. 300 milyon liralık bir kamu yatırımı olacak.  Buraya özel sektör de 2,5 milyar liralık yatırım yapacak. 15 bin büyükbaş, eğer iki vardiya olursa bu rakam 30 bin büyükbaşa çıkacak. 15 bin baş olduğu takdirde 500 kişiye dolaylı olarak 1500 kişiye istihdam sağlayacak. Bu size aynı zamanda bir iş imkânı sağlıyor. Bu tesisle 7 bin ton et üretilecek. İki vardiya olursa 14 bin tona çıkacak. Dolayısıyla iki vardiya çalışırsa dışarıya et satabilecek bir tesis olacak. Mesudiye’nin en önemli yatırımlarından birisi olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum”

“ORDU’NUN KALKINMASINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Ordu’nun ekonomisinde başı çeken fındık ve fındığa bağlı istihdam alanları için önemli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Başkan Güler, fındığın kümeleşmesini sağlayacaklarına vurgu yaptı.

Alan üzerinde kamulaştırmaların devam ettiğini ve burada önemli tesisler kurulacağını dile getiren Başkan Güler, konuşmasına şöyle devam etti:

“50 adet sanayi tesisi kuracak kadar yer var. Fındığın kümeleşmesi burada olacak. Çalışmalar şu an devam ediyor. Herhangi bir itiraz olmadı. Bundan sonrada gerçekleşecek. Artık fındıkta kümeleşmeye gidiyoruz. Fındığı daha üst kalite daha uç ürünlerle oluşturacağız. Bu büyük bir imkan. Ayrıca arsa geliştirme ile 5 dönüm kadar da belediyenin kazancı oldu. Belki burada laboratuvar ve tesisler kurabiliriz. Teknolojik çalışmaları burada yapabiliriz. 100 tane iş yeri çıkacak kadar yerimiz hazırlanıyor. DSİ ile görüşmelerdeyiz. Taşkın kısmını da hallettiğimiz takdirde burada 100 tane fabrika kuracak iki vadi arasında yer var. Bu da ne demek gelen yabancılara yerimiz yok demeyeceğiz. Yatırım yapmak için geliyorlar yer yok diyoruz. Burada böylelikle 500 dönümlük bir yer çıkmış oluyor. Buda Ordu’nun kalkınmasında büyük bir avantaj sağlıyor”

“2000 ARAÇLIK OTOPARK ALANI OLASI AFETLERDE SIĞINAK OLARAK KULLANILACAK”

Millet Bahçesi yapılacak alanda inşa edilecek 2000 araçlık otoparkın olası afetlerde sığınak olacağını dile getiren Başkan Güler, binalarda otopark yapılmasını da sağlayacaklarını vurguladı.

 

Bu çalışmalarla Ordu’da otopark sorununu çözüme kavuşturacaklarını altını çizen Başkan Güler, şu ifadelere yer verdi: “Biz 2000 kişilik otopark yaptığımız zaman Ordu’nun sığınak mevzusunu da halletmiş oluyoruz. Biz otoparklara ilaveten yeni bire konsept geliştiriyoruz. Bu da bir ilk olacak. Herhangi sığınak ihtiyacı olduğunda Allah korusun su tesisleriyle diğer tesislerle bunları planlıyoruz. Diğer yapacağımız binalarda da en az bir kat otopark yaparak otopark sorununu da inşallah çözeceğiz”

“ORDU’NUN ÜST BÖLGELERİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Ordu’nun tüm ilçelerini kalkındıracak çalışmalara imza attıklarını da kaydeden Başkan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gıda et ve süt meselesini çözüyoruz. Aybastı’da süt ürünleriyle ilgili organize sanayi kurulacak. Akkuş’ta ahşapla ilgili organize sanayi çalışmalarımız olacak yer etütleri devam ediyor. Hiçbir ilçemizi ihmal etmiyoruz. Üç üretim vadisiyle Ordu’nun üst bölgelerini güçlendiriyoruz alt yapılarını yapıyoruz. Bunlarla birlikte bir bütünsellik içinde ilimiz ikinci yüzyılda inşallah daha güzel bir hale gelmiş olacak”

“MELET VE TURNASUYU ARASI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU İNŞA EDİLİYOR”  

Altınordu ilçesinde Melet ve Turnasuyu arasında bisiklet ve yürüyüş yolu projesinin hızla sürdüğüne dikkat çeken Başkan Güler, çalışmaların son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gülyalı Turnasuyu’nda da çok güzel bir park inşa ettiklerini vurgulayan ve iki projenin Ordu’nun vizyon projelerinden bir tanesi olduğuna değinen Başkan Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Mahallesinde evler direk deniz dalgası ile tahrip oluyordu. Mahmuzları yeniden yapıyoruz. Bunları yapmazsak oradaki evlerin hepsini dalga götürecek durumda. Bunun için hem orayı koruyoruz hem o bölgeyi yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Bazı yerlerde yollar kapatılmıştı, bazı yerler de deniz kenarları farklı amaçlar için kullanılıyordu. Şimdi burası İstanbul’un sahilleri gibi Cadde Bostan gibi güzel bir hale gelecek. Önemli bir kısım bitti. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bütün mülkiyet meseleleri halloldu. Diğer tarafta birkaç ev var. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor.  Bu önemli Ordu’nun önemli vizyon projelerinden biri. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yere kadar asfaltına başladık, direkleri dikilecek, örnek kısmı bitiriyoruz. Turnasuyu’nu İstanbul’un Küçüksuyu gibi bir hale getiriyoruz. İskeleler olacak burada, vatandaşlar hem balık tutacak. Güzel bir mekânı Gülyalı’ya kazandırmış oluyoruz. Hayırlı olsun.”

ENGELLİLER ORBEL OTOPARKLARINI ÜCRETSİZ KULLANACAK

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin önemli konularından bir tanesi ise engelli vatandaşların otopark kullanımı oldu. Mecliste yapılan oylama ile engellilerin ORBEL otoparklarını ücretsiz kullanmalarına dair madde kabul edildi.

Öte yandan Ordu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri de Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısını yerinde takip etti. Öğrenciler meclis sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER’DEN, MÜJDE, ÜSTÜNE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız