HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Aralık 2023 Perşembe Saat: 11:57

EV HANIMLARI RESİM KURSUNDA

Fatsa Belediye Konservatuvarı Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesine gelen kursiyerler 4 yıldır resim öğretmenleri Sevda Duran önderliğinde kopyalama sitemi ile değil görerek, bakarak ve hayal ederek çizme yöntemine kurulu programla eğitiliyor
EV HANIMLARI RESİM KURSUNDA

Fatsa Belediye Konservatuvarı Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesine gelen kursiyerler 4 yıldır resim öğretmenleri Sevda Duran önderliğinde kopyalama sitemi ile değil görerek, bakarak ve hayal ederek çizme yöntemine kurulu programla eğitiliyorlar. 

Farklı meslek gruplarından, ev hanımlarından, öğrencilerden ve emeklilerden oluşan kursiyerler Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesinde akademik bir eğitim alıyorlar. 

  Resim Öğretmeni Sevda Duran tüm kursiyerlerle çok uyumlu bir eğitim süreci geçirdikten sonra her bir kursiyerin kurstan ayrıldıktan sonra kendi kendine resim çizebilecek düzeye geldiğini söyledi. 

“BİZİM KURSUMUZA GELİ GÜZEL SANATLARDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER VAR” 

Fatsa Belediye Konservatuvarı Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesinde 2021 yılından beri çalıştıklarını ifade eden Sevda Duran, “Kursiyerlerimizi ücretsiz yetiştiriyoruz. Bizim kursumuzun diğer kurslardan farklı olmasını istedik. Akademik bir kurs olsun, gelen kursiyerler akademik bir eğitim alsın, burada yetişen herhangi bir kişi veya öğrenci buradan ayrıldıktan sonra kendi başına resim yapabilsin istiyoruz. 4 yıllık süreçte resim atölyemiz amacına ulaştı diyebilirim. Bugün bizim kursumuzdan eğitim alıp Güzel Sanatlardan mezun olan öğrencilerimiz var. Kursumuzda farklı yaş gruplarımız var, gençlerimiz var. Ev hanımlarımız, emeklilerden oluşan gruplarımız var. Öğrenci gruplarımıza temelden eğitim veriyoruz. Kalem tutmasından oturmasından çiziminden, renklerden, bütün aşamaların eğitimini vere vere son aşamaya getiriyoruz. Kopyalama sitemi yok. Görerek bakarak hayal ederek çizme yöntemine kurulu programımız var. Bizim kursumuzu tamamlayan kişi, baktığı nesneye eşyaya bakarak resim çizme aşamasına gelmesi lazım. 

“RESİMLERİMİZİ İL DIŞINDA SERGİLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 Kursiyerlerden Ayla Pekbüyük ise emekli olup 4 torun büyüttükten sonra sosyal yaşam amaçlı resim kursuna geldiğini ifade ederek, “Buradaki öğrendiğim tekniklerle köye gidip kendi başıma manzara resmi yapmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

 Gül Aydınlık’da merhum Celalaettin Tandoğdu ile resim atölyesi macerasının başladığını söyleyerek, “Biz 4 yıldır Celalettin hocamız vefat ettikten sonra Sevda hocamızla hiç bırakmadık. Her sene yeni kursişyerlerle resim atölyemiz ilerliyor. Bu 5 yılın toplamında çizdiğimiz resimlerle İstanbul olur, Ankara olur, uygun bir yerde resimlerimizi sergilemek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

  3 Yıldır resim kursuna geldiğini ifade eden Sevgi Çakmak ise, “Resim yapmayı çok seviyorum. Kendi başıma resim yapmayı çok istiyorum. Evimin duvarlarına kendi çizdiğimiz resimleri asmak istiyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : EV, HANIMLARI, RESİM, KURSUNDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız