HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Aralık 2023 Cuma Saat: 12:12

“SU KAYIPLARINI EN AZA İNDİRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, su kayıplarını en aza indirmek için yoğun mesai harcadıklarının belirterek, 2019 yılında yüzde 56’lar seviyesindeki sudaki kayıp-kaçak oranını yüzde 30’un altına düşürd
“SU KAYIPLARINI EN AZA İNDİRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, su kayıplarını en aza indirmek için yoğun mesai harcadıklarının belirterek, 2019 yılında yüzde 56’lar seviyesindeki sudaki kayıp-kaçak oranını yüzde 30’un altına düşürdüklerini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği”ne katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak su kayıplarını en aza indirmek için yoğun mesai harcadıklarının ve 2019 yılında yüzde 56’lar seviyesindeki sudaki kayıp-kaçak oranını yüzde 30’un altına düşürdüklerini söyledi.

Su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve suyun verimli kullanımı amacıyla 31 Ocak’ta Emine Erdoğan himayesinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ‘Su Verimliliği Seferberliği’ başlatıldı. Bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kentsel su verimliliği çalışmaları kapsamında ‘Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği’ düzenlendi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, ORYAZ A.Ş üretim mühendisleri katıldı.

YENİ NESİL SU SAYAÇLARI İLGİ GÖRDÜ

Ankara’da gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORYAZ A.Ş tarafından üretilen yeni nesil su sayaçları ile diğer ürünler damga vurdu.

Yapılan açılış konuşmaları sonrası stantları ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORYAZ A.Ş tarafından üretimi yapılan ve birçok il ve ilçe belediyelerine satışı gerçekleştirilen yeni nesil su sayaçları ile ilgili Başkan Güler’den bilgi alan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapılan projelerin önemine dikkat çekti.

BAŞKAN GÜLER: GÜZEL VE VERİMLİ BİR ETKİNLİK OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak su kayıplarını en aza indirmek için yoğun mesai harcadıklarının altını çizen Başkan Güler, 2019 yılında yüzde 56’lar seviyesindeki sudaki kayıp-kaçak oranını yüzde 30’un altına düşürdüklerini söyledi.

Başkan Hilmi Güler, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından düzenlenen ‘Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği’ne katılarak hem diğer Büyükşehirlerimizin ne aşamada olduğunu görme fırsatını bulduk, hem de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ürettiğimiz yeni nesil sayaç başta olmak üzere diğer ürünlerimizin tanıtma fırsatı yakaladık. Bu arada Tarım ve Orman Bakanımız ile bir araya gelerek bundan sonra yapacağımız çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk. Güzel ve verimli bir etkinlik oldu”

Öte yandan Belediye Su Kardeşliği uygulamasına dâhil edilen 18 belediye arasında protokol imzalandı. Su kardeşliği protokolüne geçtiğimiz yıl katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Konya ile kardeş şehir olarak çalışmalara devam ediyor.

Anahtar Kelimeler : “SU, KAYIPLARINI, EN, AZA, İNDİRECEĞİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız