HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Aralık 2023 Cuma Saat: 17:11

BU PROJELER ORDU’YU ŞAHA KALDIRACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu bir çekim ve cazibe merkezi haline getirecek olan yeni
BU PROJELER ORDU’YU ŞAHA KALDIRACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu bir çekim ve cazibe merkezi haline getirecek olan yeni projelerin müjdelerini verdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Başkan Güler, meclis üyeleri ve kamuoyuna üst üste müjdeler vererek çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
“DAĞ KIZAĞI KARADENİZ’DE İLK VE TEK ORDU’DA OLACAK”

Ordu’yu turizm alanında zirveye taşıma hedefi içinde olduklarını aktaran Başkan Güler, Boztepe’de dağ kızağı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Karadeniz’de ilk ve tek olacak olan tesisin Ordu’ya ekonomik olarak önemli katkıları olacağının altını çizen Başkan Güler, “Karadeniz’de ilk ve tek olan Dağ Kızağını Ordumuzda Boztepe’de hayata geçiriyoruz. Boztepe’mizin hakkını veriyoruz. Burada 800 metre ray uzunluğu var. 20 yıllık kiralama yöntemiyle yaptık. Burada 30 kişi çalışacak. Toplam 100 milyon liralık bir yatırım. Bunu yapan kişi karşılıyor. Bununla beraber Ordu’nun gelirleri artacak. Böylece dağın da tepenin de hakkını veriyoruz. Montaj çalışmaları başladık. Çok güzel bir eser oluyor. Piyasa şartlarına bağlı olarak bunu ilçelerimizde de uygulayabiliriz” dedi.
“KİRAZLİMANI ORDU’NUN ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR”

Kirazlimanı’nda blokların yıkılması ile halka açılan alanın her geçen gün daha da geliştiğini ve Ordu’nun çekim merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Güler, alanda yeni projelerin uygulanacağını müjdeledi.

Kirazlimanı’nda yeni ve kapsamlı bir kütüphane inşa edeceklerini aktaran Başkan Güler, şöyle konuştu: “Kirazlimanı’ndaki meşhur blokların yükseleceği binaları kıyı kenar çizgisine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla yıktık ve burayı halka açtık. Yıktığımız yerin altında 4 kat her biri 5 bin metrekare olmak üzere 20 bin metrekare kapalı alan var. Bu görünün kısmı bir kat, altında da görünmeyen 3 kat var. Görünen katı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Burayı öğrencilerimizin 24 saat ders çalışacağı bir yer yapıyoruz. Zemin katta çalışma yürütüyoruz. Çalışmamız sona yaklaşmış durumda. Gençlerimizin gelip konforlu bir şekilde kitaplarını okuyup, ders çalışabilecekleri yer olacak. Çay, çorba gibi ikramlar da ücretsiz olarak öğrencilerimize sunulacak. İçerisinde kafeterya, dinlenme alanı, mescitleri ve etüt sınıfları yer alacak. Her öğrencinin özel ders alam imkânı olmuyor. Bu anlamda bir yenilik yaptık. Emekli olan fizik, kimya, yabancı dil gibi branş hocalarıyla görüşüyorum. Onları buraya alacağız. Çocuklar ders çalışırken çözemedikleri varsa onlara soracaklar. Böylece hem hocaları değerlendirecek onlara ikinci bahar yaşatacağız hem de öğrenciler burada fişek gibi yetişecekler. Burada Türkiye’ye yeni liderler yetiştireceğiz”

“ORDU’NUN YENİ NİKÂH SALONU KİRAZLİMANI’NDA YÜKSELECEK”

Kirazlimanı’nda blokların yıkıldığı alanda yeni nikah salonundan kadın lokaline birçok çalışmanın hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütüphane dışında orada bir nikâh salonu yapacağız. Şehrimizde bir nikah salonu ihtiyacımız var. Yaklaşık 200 metrekare bir alanda nikâh salonumuzu şehrimize yakışan bir güzellikte hizmete sunacağız. Burada ayrıca 150 metrekare bir alanda dijital gençlik merkezi yapacağız. Dahi çocuklar buradan çıkacak. Kybele cafe ve restoran çalışması da yapacağız. Fındığa katma değer kattığımız çikolatayı burada yayacağız. ORMEK ürünlerimizin satıldığı ve kadınlar lokali olarak kullanılacak bir alan da yapacağız. Kadınlarımızın el emeklerini göz nurlarını burada değerlendireceğiz. Üreten Ordu kısmı burası. Gülyalı’da cam atölyemizde ürettiğimiz ürünlerin satışının yapılacağı bir yer yapacağız. Bunlar şuan hazırlanıyor bitmek üzere. 50 araçlık kapalı otopark da yapacağız. Şu an inşaatımız hızla devam ediyor. En kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Burası büyük bir çekim merkezi oldu. Burası dünyaca meşhur bir yer oldu”
“DİJİTAL KİTAPLARIN YER ALACAĞI BİR KÜTÜPHANE İNŞA EDECEĞİZ”

Durugöl Mahallesinde Stadyum ile Durugöl Tabiat Parkı arasında ‘Gençlik Kütüphanesi’nin hayata geçirildiğini de kamuoyu ile paylaşan Başkan Güler, kütüphanenin hem dijital hem de fiziki kitapları bünyesinde barındıracağını belirtti.

Dijital olarak dünyanın sayılı kitaplarının yer alacağı bir kütüphane olacağına da dikkat çeken Başkan Güler, şunları kaydetti:

“Ayrıca stadyumun yanında gençlik kütüphanesini hayata geçiriyoruz. 2500 metrekare bir alanda inşa ediyoruz. Her katta 1500 metrekare olacak şekilde üç kat. Bunun ilk katı restoran, kafeterya olarak kullanılacak. İkinci katı kütüphane hem dijital hem fiziki kitapların yer aldığı bir alan olacak. Son katında da teknik hacimler yer alacak. Temelimiz bitti. Zemin katın tabliyesini döktük. Duvar örme çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı bir şekilde burayı da tamamlayacağız. 24 saat açık olacak. Gençler burada hem ders çalışacaklar. Ücretsiz ikramlarımız olacak. Burası belki de dünyanın dijital olarak sayılı kitaplarını buraya taşıyacağız. Burası bir merkez olacak. Biz medreseyi, üniversiteyi, kütüphaneyi ilgili kaynaklarımızı ayağımıza getiriyoruz. Bunu da hayırlı olsun diyoruz.”
PROJELER HAKKINDA SUNUMLAR YAPILDI

Başkan Güler, meclis toplantısında ayrıca Kabadüz ve Mesudiye ilçelerindeki Göndeliç Kayak Merkezi, Gölköy Uluvahta Yaylasındaki Ata Sporları Merkezi, Büyük Melet Projesi ve Cumhuriyet Mahallesinde devam eden bisiklet yolu projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
BAŞKAN GÜLER’DEN AÇILIŞA DAVET

Başkan Güler, ayrıca meclis üyeleri ve vatandaşları Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesinde tamamlanan Durugöl Tabiat Parkı’nın 16 Aralık Cumartesi 14.00’de yapılacak olan açılışına davet etti.

Anahtar Kelimeler : BU, PROJELER, ORDU’YU, ŞAHA, KALDIRACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız