HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 15:52

TES, MAAŞ ARTIŞLARI VE REFAH PAYI TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Türk Eğitim-Sen (TES) Karadeniz Bölge Toplantısı Ordu’da yapıldı. Ordu, Kastamonu, Sinop, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize, Artvin, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Tokat illerini kapsayan toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,
TES, MAAŞ ARTIŞLARI VE REFAH PAYI TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Türk Eğitim-Sen (TES) Karadeniz Bölge Toplantısı Ordu’da yapıldı.

Ordu, Kastamonu, Sinop, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize, Artvin, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Tokat illerini kapsayan toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İlksan Genel Başkanı İsa Barış, Kamu-Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Metin Şeyhoğlu, Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Kamu-Sen’e bağlı diğer sendika başkanları, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fiskobirlik Eski Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen Karadeniz Bölge Toplantısı’nda öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının sorunları gündeme getirilerek talepleri açıklandı.

Ordu Ramada Otel’de Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın katılımıyla Türk Eğitim-Sen Karadeniz Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Bu toplantıda, Türk Eğitim-Sen'in Karadeniz Bölgesi'ndeki üyeleriyle bir araya gelerek, bölgedeki eğitim çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışıldı ve eğitim çalışanlarının maaşları, çalışma koşulları, iş güvencesi, özlük hakları gibi konular ele alındı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının talep ettiği maaş artışlarına dikkat çekerek, yaşanan kaybı telafi edecek bir düzenlemenin hayat geçirilmesini istedi.

“REFAH PAYI KALICI HALE GETİRİLSİN”

Başkan Geylan, “Talebimiz kamu çalışanlarının yaşamış olduğu kaybı telafi edecek düzenlemenin hayata geçirilmesi. Hükümetimiz vergi, haç ve cezalarda %58.4 miktarında yeniden değerleme yapılandırmayı gündeme getirdi. Maliye Bakanımız Ocak ayında yüzde 50 oranında zam yapacağını dile getirdi. Ancak biz kamu çalışanları olarak bunu yeterli görmüyoruz. Bu zammın üzerine enflasyon farkı, üzerine yüzde 10 refah payı talep ediyoruz. Ayrıca yine bu enflasyon farkı üzerine uygulanacak refah payının da kalıcı hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

“MESLEK KANUNU BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI”

Yakın zamanda hayata geçirilen öğretmenlik meslek kanununun beklentileri karşılamadığını dile getiren Başkan Geylan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 3 Şubat 2022’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. 14 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayınlandı ve Eylül'e uygulamaya girdi. Ancak bu kanun içeriği itibariyle meslektaşlarımızın beklentilerine karşılamaktan çok uzak kaldı” diyerek açıkladı.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK PANSUMAN TEDBİRDİR”

Ücretli öğretmenlerin sorunlarını da açıklayan Başkan Geylan, “Geriye bıraktığımız eğitim öğretim yılında yaklaşık 80 bin ücretli öğretmen görev yapmıştı. Aslında ücretli öğretmen bir pansuman tedbirdir. Öğretmenlerimiz uzun süre izin aldığında ücretsiz ayrıldığında, rapor aldığında, askerlikte vesaire nedenlerle hayata geçirilen pansuman bir tedbirdir. Ama 80 bine ulaşmış olması bu rakamın artık adeta ücretli öğretmenliğinin bir öğretmen istihdam modeli haline getirildiğini gösteriyor. Ücretli öğretmenlerimizin aylık ücretleri de asgari ücretin yarısına tekabül ediyor. Bu çok acı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : TES, MAAŞ, ARTIŞLARI, VE, REFAH, PAYI, TALEPLERİNİ, AÇIKLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız