HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Aralık 2023 Pazar Saat: 15:06

DURUGÖL TABİAT PARKI HİZMETE AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kararlı tutumu sayesinde hiçbir bedel ödemeden alınan ve sosyal yaşam alanı haline dönüştürülen 36 dönümlük Durugöl arazisi düzenlenen görkemli törenle halka açıldı.
DURUGÖL TABİAT PARKI HİZMETE AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kararlı tutumu sayesinde hiçbir bedel ödemeden alınan ve sosyal yaşam alanı haline dönüştürülen 36 dönümlük Durugöl arazisi düzenlenen görkemli törenle halka açıldı.

Ordu halkının ve misafirlerinin rahatlıkla yararlanabileceği doğal gölün ve ekolojik dengenin korunduğu Durugöl Tabiat Parkı’nın resmi açılışı yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği açılış, renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞKAN GÜLER: “1,5 MİLYARLIK YERİ HALKIMIZIN KULLANIMA SUNDUK”

Açılış kurdelesi kesilmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Eğer dokunmasaydık burası daha sonra arazi olarak yüksekliği serbest, emsali 2,5 olan dev binaların olacağı bir yer olacaktı” dedi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası yılladır garip kalmış bir yerdi, hep çöplük olarak kullanıldı. Buradan bu çöpleri temizledik ve kuşlara yeni yer olan Durugöl’ümüzü açma fırsatı bulduk. Eğer dokunmasaydık burası daha sonra arazi olarak yüksekliği serbest, emsali 2,5 olan dev binaların olacağı bir yer olacaktı. Biz burada paraya tamah etmedik. Sahibinden bu 36 dönüm araziyi bedava alarak 1,5 milyarlık yeri halkımızın kullanıma sunduk. Hayırlı olsun. Burada mahallemize de adını veren bir Durugölümüz var. Adı vardı ama kendisi yoktu çünkü etrafı çevriliydi. Burayı aldık, temizledik ve ekolojik dengeye uygun olarak burayı tanzim ettik. Titizlikle üzerinde durduk. Kuşların da böceklerin de ördeklerin de burada hakkı var. Onlar da bizim hayatımızın paydaşları. Böylece önce çöplüğü temizledik sonra da insanlarımıza ve diğer canlıların hizmetine sunduk.”

“BURASI GERÇEK BİR TABİAT PARKI OLDU”

Yapılan çalışmalara da değinen Başkan Güler, “Burada 1750 kişi çalıştı. 1120 ağaç diktik. 5 bin tane de küçük ağaç diktik. Ağaç sökme makinamız aracılığıyla 19 ağacın yerini değiştirdik. 14 bin 400 mevsimlik çiçek diktik. Müzikle su dansı yapan çok güzel bir havuz yaptık. Buraya turistlik amaçlı katma değer katacak, Boztepe’den seyredilecek bir zenginlik bu. 25 adet kuş evi yaptık. 5 adet kitaplık koyduk. Parkta canı sıkılan otursun bu güzel ortamda kitabını okusun istedik. Kent mobilyaları, bir adet kuş gözlem evi, 2 adet ördek kümesi, 3 adet de kuş yemliği koyduk. Burası güzel bir hale geldi. Değişik ağaç türleri diktik. Hakikaten bir tabiat parkı oldu. Akabinde alanda yine sürprizlerimiz olacak. Hepinizin emrine amade bir çalışma ortaya koyduk. Güle güle kullanın” dedi.

 

VALİ EROL: “ORDU ZENGİNLEŞİYOR”

Ordu Valisi Muammer Erol da kurdele kesiminden önce bir açıklama yaparak, “Ordu’nun zenginleştiğini gösteren güzel bir çalışma olmuş. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emek veren bütün belediye personeline teşekkür ediyorum. Ben de bir Ordulu olarak yeni bir yeşil alan kazanmaktan memnun oldum. Sağ olsun var olun” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

 

Vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu oyuncularının birbirinden renkli gösterileri ile eğlenirken, birçok sürpriz ve ikramlıklarla renkli bir gün geçirdi.

 

Yapılan çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, “Çok güzel bir çalışma olmuş. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burayı beton yığını olmaktan kurtarması en büyük iş oldu. Şehrin nefes almaya ihtiyacı olan alanlara ihtiyacı vardı. Durugöl’ü kurtardı. Daha önce satılmıştı. Sağ olsun başkanımız burayı geri aldı. Bize burayı bağışladı. Çok memnunuz. Çok güzel bir çalışma oldu, bundan daha iyisi olamaz. İnsanlar için güzel bir alan. Yayla gibi, denize açık bir alan. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

36 DÖNÜMLÜK ARAZİ YENİ YAŞAM ALANI OLDU

 

Durugöl Tabiat Parkı toplam 36 dönüm alanda uygulandı. Doğal gölün ve ekolojik dengenin korunduğu alanda peyzaj yönünden çeşitli ağaç gruplarına ve bitki türlerine yer verildi. Projede ayrıca aydınlatma sistemlerinden kent mobilyalarına, kuş evlerinden suluklara her şey düşünülerek hareket edildi. Öte yandan göl etrafına 6000 metrekare çim serildi.

 

 

Yapılan çalışmalarla Ordu’nun en gözde mekânlarından birisi haline gelen Durugöl Tabiat Parkı’nda hayata geçirilen çalışmalarda kent estetiğine de büyük önem verildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince uygulanan havuz içerisinde 89 pompa ve motordan oluşan, müziğe göre hareket eden fıskiye sistemi de yer alıyor. Bu sistem doğrultusunda 258 adet aydınlatma ile animasyon gösterileri yapılması sağlanıyor. Fıskiye sistemi müzik ve ışık şovu birlikte koordineli şekilde çalışarak vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : DURUGÖL, TABİAT, PARKI, HİZMETE, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız