HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 13:10

KIZILAY ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI VERDİ

  Türk Kızılay, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Kızılay Çocuk Üniversitesi projesinin mezunları diplomalarını aldı.   AYBÜ, Türk Kızılay ve Çubu
KIZILAY ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI VERDİ

 

Türk Kızılay, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Kızılay Çocuk Üniversitesi projesinin mezunları diplomalarını aldı.

 
AYBÜ, Türk Kızılay ve Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Kızılay Çocuk Üniversitesi projesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Ankara’daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Esenboğa Külliyesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde Çubuk ilçesinde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki başarılı öğrenciler arasından seçilen ve 3 gün boyunca üniversitede çeşitli eğitim programlarına katıldıktan sonra mezun oldu. Törene Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kızılaycılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Kızılay Çocuk Üniversitesi projesi, çocuklar ve gençlerin Kızılaycılık ile erken yaşta buluşması ve gönüllülük ile birlikte hayatlarına yeni hedefler koymalarını amaçlanıyor. 2019 yılından bu yana üniversiteler ve Kızılay gönüllülerinin iş birliği ile nitelikli eğitimin yaygınlaşmasına destek olmak amacıyla başlayan proje faydalanıcıları çocuklar, üniversitelerin veterinerlik, hukuk ve ziraat gibi fakültelerdeki akademisyenler tarafından verilen derslere katılım, atölye çalışmaları, laboratuvar kullanımı gibi aktiviteler ile kampüs hayatını deneyimliyorlar. Ayrıca çocuklara ilk yardım ile afet anında yapılacaklar gibi eğitimler de verilerek dirençli toplumun temelleri atılıyor.
 
“Gençlerle yaptığımız projeleri çok fazla önemsiyoruz”
 
Projenin 2019'da başladığını, o günden bugüne yaklaşık 60 üniversite iş birliğinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Genel Başkan Yılmaz, “Biz Kızılay olarak özellikle gençlerle yaptığımız projeleri çok fazla önemsiyoruz. Neden önemsiyoruz? Çünkü biz sonuçta bu dünyayı gençlerimize emanet edeceğiz, siz bizim geleceğimizsiniz. Kızılay ailesi sizin için her şeyi yapmaya hazır, kocaman bir aile olarak arkanızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sizleri çok başarılı, çok mutlu, çok güzel günlerin beklediğini biliyorum.” diye konuştu.
 
Rektör Köseoğlu ise “Malumunuz üniversitelerin temel fonksiyonları eğitim, araştırma, topluma katkı ve bilgiyi yaymaktır. Bu anlamda da üniversitemizin fonksiyonuna uygun bir faaliyette bulunmaktan dolayı ne kadar çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
 
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da Kızılay'ı ve üniversiteyi tebrik ederek, "Biz belediye olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız. Birçok mezuniyet törenine katıldım ama böyle renkli ve güzel bir ortamı ilk defa yaşıyorum." dedi. Programa katılan 30 öğrenciye mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verdi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız