HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 15:14

“TERÖR BİTME NOKTASINA GELDİ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “40 yılı aşkın süredir ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden, 40 bini aşkın vatan evladımızı şehit eden, hain Bölücü Terör Örgütü’ne karşı yürütülen operasyonlarla güvenlik güçler
“TERÖR BİTME NOKTASINA GELDİ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “40 yılı aşkın süredir ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden, 40 bini aşkın vatan evladımızı şehit eden, hain Bölücü Terör Örgütü’ne karşı yürütülen operasyonlarla güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu alan hakimiyeti neticesinde terör, hamdolsun bitme noktasına geldi” dedi.

Bakan Yerlikaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yapılan bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2023 yılı faaliyetlerine ve 2024 yılına yönelik hedeflerine dair bilgileri paylaştı.

ASIL AMAÇ HUZURUN SAĞLANMASI

Ülkemizi yaşamın her alanında yüksek hedeflere ulaştıracak Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa ediyoruz diyen Bakan Yerlikaya, “Türkiye Yüzyılı’nın temelini oluşturan Vizyon Belgesinin 16 başlığından biri ’Huzur’dur. Huzurun sağlanması için de insan hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvence altına alınması şarttır. Kutsal vatan toprağımızın dört bir yanında, gece gündüz, yaz kış demeden kahramanca görev yapan güvenlik birimlerimizin yetenek ve kabiliyetini geliştirmek, personel sayısını artırmak adına da önemli adımlar atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

PERSONEL ALIMLARI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Jandarma, sahil güvenlik ve emniyet teşkilatlarına yapılması planlanan personel alımları ile ilgili bilgiler de veren Bakan Yerlikaya, “2024 yılında Jandarma Genel Komutanlığımıza 800 subay, 3 bin 870 astsubay, 7 bin 250 uzman erbaş alımı; Sahil Güvenlik Komutanlığımıza 30 subay, 110 astsubay, 600 uzman erbaş alımı; Emniyet Genel Müdürlüğümüze ise 10 bin polis alımı için kontenjan ayrılarak gerekli çalışmalar yapıldı. Şimdiden ülkemize, milletimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HUZUR VE GÜVENLİĞE VURULMAK İSTENEN TERÖR PRANGASI KIRILIP ATILMIŞTIR

Terörü ülke gündeminden çıkarmak için kararlı olduklarının altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi: “40 yılı aşkın süredir ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden, 40 bini aşkın vatan evladımızı şehit eden, hain Bölücü Terör Örgütü’ne karşı yürütülen operasyonlarla güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu alan hakimiyeti neticesinde terör, hamdolsun bitme noktasına geldi. Kapsamlı bir model olarak çerçevesi çizilen ve ‘tehdidi kaynağında yok etme’, ‘olay sonrası değil kesintisiz operasyon’, ‘yerli ve milli kaynaklarla yüksek beşerî ve teknik kapasite kullanımı’ ile ‘teröre karşı mücadele yanında terörizme karşı mücadele’ gibi 4 temel unsur üzerine inşa edilen güvenlik konsepti hamdolsun, başarıyla uygulanmış ve sonuç alınmıştır. Biz, bin yıldır bu toprakları aynı inançla, aynı ferasetle yoğurmuş bir milletiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz; aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlerin heveslerini her daim kursaklarında bırakmıştır ve bırakmaya da devam edecektir. Terör, aziz milletimizin refahına, gelişmesine, kalkınmasına, istihdama, huzur ve güvenliğimize vurulmak istenen bir prangadır. Hamdolsun bu pranga kırılıp atılmıştır.”

“GÜVENLİK BİR KAMU HİZMETİ OLARAK YENİDEN YAPILANDI”

Güvenlik kavramını sadece devlet mekanizmalarını korumak olarak değerlendiren anlayışın değiştiğine vurgu yapan İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “AK Parti öncesinde, güvenliği sadece devlet mekanizmalarını korumak şeklinde değerlendiren anlayış değişmiştir. Güvenlik; bir kamu hizmeti olarak, demokrasiden güç alarak, milletimizi koruyan bir anlayışla yeniden yapılandırılmıştır. Vatandaşımızın geleceğe huzurlu bakması, Her türlü hak ve menfaatlerini tam güvende hissetmesi Türkiye Yüzyılı’nın en önemli esaslarından biridir” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİMİZ ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”

Terör ve terörizme karşı büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arındırılmış bir Türkiye için yola çıktıklarını ve Türk milletinin de bu yolda kendilerini asla yalnız bırakmadığını belirtti.

Bakan Yerlikaya şöyle devam etti: “AK Parti hükümetlerimizin, 21 yıldır devam eden istikrarlı politikaları, Cumhur İttifakı ortaklarımızın kararlılığı, milli bir duruş sergileyen tüm siyasi partilerin desteğiyle teröre ve terörizme karşı şükürler olsun büyük bir başarı elde ettik. Biz bu yola, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu terörden arındırmış, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye için çıktık. Bu yolda aziz milletimiz bizi, hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Terörle mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz. Terörün finansmanıyla mücadelemizi derinleştireceğiz. Terör örgütlerinin demokratik mekanizmaları istismarına karşı, demokrasiyi ve hukuku güçlendirmeye devam edeceğiz.”

TERÖR ÖRGÜTLERİNE 11 AYDA 29 BİN OPERASYON

2023 yılının ilk 11 ayında PKK, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik 29 bin 122 operasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Bu operasyonlar sonucu 18 bin 923 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 3 bin 764’ü tutuklandı, 3 bin 705’i hakkında adli kontrol kararı verildi. 1.069 terörist ise etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilenlerin 7’si kırmızı, 1’i mavi, 2’si yeşil, 16’sı turuncu, 33’ü gri kategoride olmak üzere toplam 59’u sözde üst düzey teröristti” ifadelerini kullandı.

118’İ BOMBALI EYLEM OLMAK ÜZERE 145 TERÖR EYLEMİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Bakan Yerlikaya’nın işte o açıklamaları: “Terörün finansmanına yönelik düzenlenen 189 operasyonda ise 1.133 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, 163 şahsın tutuklandığını ve 28 milyon lirayı aşkın paranın ele geçirildiğini; ayrıca 118’i bombalı eylem olmak üzere 145 terör eylemi engellendi.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRECEK

Uluslararası, Ulusal, Bölgesel ve Yerel” organize suç örgütlerine yönelik mücadele aralıksız sürdürülecek. Bu mücadelede temel stratejimiz; suç ve suçlunun takibinde Kapasitemizi daha da artırmak, suçun oluşmasını beklemeden caydırıcılığı ortaya koymak, güvenliğin görünür olmasını sağlamak, İHA’lar ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi gibi yüksek teknolojiyle terör odaklarını, suç unsurlarını takip etmek, suça meyilli insanların İstismar edebileceği herhangi bir boşluk bırakmamaktır. Bu amaçla; en küçüğünden en büyüğüne kadar, sokak sokak mahalle mahalle, organize suç örgütlerine operasyonlar düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz.

326 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

2023 yılında organize suç çetelerine yönelik 401 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu 5 bin 879 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 2 bin 88’i tutuklandı, 1.356’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde, 15’i ulusal ve uluslararası, 275’i Yerel, 36’sı Bölgesel olmak üzere toplam 326 organize suç örgütü çökertildi. Milletimizin huzurunu bozan, Güvenliğimize kasteden bu şehir eşkıyalarını yakalayıp, bir bir adalete teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzurunu bozanların huzurunu bozacağız.

Uyuşturucuyu “çağımızın küresel sorunu” olarak tanımlıyoruz. Bu konuda yoğun mesai harcadıklarının altını çizdi. 21 yıl önce hazırlanan ilk hükümet programında zararlı alışkanlıkları ve uyuşturucuyu toplumun önündeki en büyük tehlike olarak gördüklerini hatırlatan İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “21 yıldır, bağımlılıkla mücadelede stratejik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizim temel hedefimiz, insanlık suçu olarak gördüğümüz uyuşturucunun ülkemiz için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını temin etmektir. Bu kapsamda, uyuşturucu ile mücadelede ‘arz ve talep’ olmak üzere 2 yönlü bir mücadele stratejisini esas alıyoruz”

ZEHİR TACİRLERİNE YÖNELİK 224 BİN OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2023 yılının 11 ayında zehir tacirlerine yönelik 224 bin 605 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 280 bin 576 şüpheli şahıs gözaltına alındı, Bunların 28 bin 112’si tutuklandı. 10 bin 767’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Uyuşturucu ile mücadeleyi sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde de yürütüyoruz. Bu yılın ilk 11 ayında 6 ülke ile 5 uluslararası operasyona imza attık. Yapılan bu operasyonlar, sahada verilen mücadeleler sayesinde, 2017 yılında ülkemizdeki madde bağlantılı ölüm sayısı 941 iken; bu yılın 11 ayında bu sayı 136’ya düştü. Evet düşüş büyük. Ama yeterli görmüyoruz. Biz 1 rakamını dahi kabul etmiyoruz. Kabul edemeyiz. Geleceğimiz olan gençlerimizi uyuşturucu belasından gözümüz gibi korumaya, terörden ve teröristten farklı görmediğimiz bu zehir tacirlerine hayatı zehretmeye kararlıyız.

EĞİTİM VE ÖNLEME PROJELERİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜLÜYOR

Uyuşturucuya karşı arz cephesi ile mücadele ederken aynı zamanda vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları da yürütüyoruz. Eğitim ve önleme projelerini kesintisiz sürdürdüklerini ifade etti. Talebi yok etmeyi arzla mücadelede bir tamamlayıcı faktör olarak gördüklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Bu kapsamda özellikle ailelerle, öğretmenlerle, gençlerimizle, medyamızla, akademik çevrelerle ve çocuklarımıza ulaşan tüm kanallarla temasımızı ve farkındalık çalışmalarımızı seferberlik ruhuyla artırarak sürdürüyoruz. Çünkü; teknik düzeyde ortaya koyduğumuz tüm mücadele başlıklarının yanında, toplumsal aktörlerin ve özellikle annelerin bu sürece katılımını son derece önemsiyoruz. şeklinde konuştu.

2023 YILINDA 10 MİLYON İNSANA ULAŞILDI

2023 yılında gerçekleştirilen projeler ile 10 milyon insana ulaştık. NarkoRehber, NarkoTır, En İyi Narkotik Polisi Anne, NarkoGençlik, NarkoYarışma, NarkoGöçmen ve NarkoKaan projelerine ek olarak 1 Kasım 2023 tarihinde 30 büyükşehirde Narkotik Veri Analiz Sistemi (NARVAS) projesini hayata geçirdik.

NARVAS; 112 ve UYUMA Mobil uygulaması üzerinden gelen narkotik ihbarlarının, daha etkin analizi sağlayan bir yazılımdır. Diyelim ki, bir vatandaşımız 112’yi aradı, ya da UYUMA Mobil uygulaması üzerinden bir ihbarda bulundu. Dedi ki; bizim şu mahallemizin şu sokağında uyuşturucu satışı yapılıyor. Biz, bu ve bunun gibi tüm ihbarları gerçek mi değil mi ayrımı yapmaksızın değerlendiriyoruz. Narkotik birimlerimiz hemen, ihbarın yapıldığı sokakta çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Orada bir satıcı mı var? Nasıl bir uyuşturucu trafiği yaşanıyor? Hemen tespit ediyor, gerekli işlemleri yapıyor. Bu gelen ihbarların yoğunlaştığı alanlarla yönelik de NARKOALAN bölgeleri oluşturuyoruz. Sonuçta ne oluyor? Gelen ihbarlar sayesinde, sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle, analize dayalı uyuşturucuya yönelik haritalar oluşturuluyor. Suçluların tespiti ve yakalanması sağlanıyor. Böylece zehir tacirlerine yönelik alan baskımızı en üst seviyeye çıkarıyoruz. Stratejik önem verdiğimiz NARVAS Projemizi inşallah; 1 Ocak itibarıyla da 81 ilimizde uygulamaya başlayacağız. Biz, zehir tacirlerinin her an enselerindeyiz. Bu mücadeleyi millet olarak hep birlikte sürdüreceğimize olan inancımız da tamdır.

Teknolojik gelişmelerin yaygınlaşması ile birlikte siber suçlar ve bilişim hukuku gibi kavramların hayata geçirdik. Suç ve suç unsurlarının siber dünyaya taşındığı gerçekliğinden hareketle, milletimizin hukukunu ve güvenliğini sadece sokakta değil, sanal ortamda da korumayı ve bu alanda mücadele etmeyi stratejik önceliklerimiz arasına aldık. Terörün en önemli finans kaynakları arasında gördüğümüz yasa dışı bahis ve sanal kumara yönelik mücadele stratejilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz”

1 MİLYON 43 BİN HESAPLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Sanal devriyeler vasıtasıyla sanal kumar oynatan tüm yapıların dijital ayak izlerini takip ediyoruz. Bu kapsamda son 11 ayda SİBERGÖZ operasyonlarımızla terör, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve yasa dışı bahis ile ilgili 1.235 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 4 bin 805 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 1.660’ı tutuklandı. Çocuk istismarına yönelik ise düzenlediğimiz 757 operasyonda 93 şahıs tutuklandı. Aynı dönemde, Siber Suçlarla Mücadele kapsamında 1 milyon 43 bin hesapla ilgili çalışma yapıldı. 19 bin 948 hesabın terörle iltisaklı olduğu tespit edildi. 2 bin 183 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, Bunların 190’ı tutuklandı.”

 

Anahtar Kelimeler : “TERÖR, BİTME, NOKTASINA, GELDİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız