HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Aralık 2023 Salı Saat: 15:17

ÜRETİCİLER ÇKS KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fındık üreticilerini ÇKS konusunda bilgilendirdi. Çiftçi kayıt sistemi mevzuatı ve tarımsal üretim planlanmasına yönelik Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarınd
ÜRETİCİLER ÇKS KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fındık üreticilerini ÇKS konusunda bilgilendirdi.

Çiftçi kayıt sistemi mevzuatı ve tarımsal üretim planlanmasına yönelik Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında ÇKS başvurularında sağlanan kolaylıklar ve üretim planlanması ile ilgili konular anlatıldı.

Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik ile birlikte, bitkisel üretimin planlanması, ÇKS iş ve işlemlerinde üretici ve üretim alanlarının sisteme kayıtlılığın artırılması, tarımsal faaliyetin yürütüldüğü intikali yapılmamış arazilerin kayıt altına alınması amaçlandığı toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü çalışmaların üreticilere iletilmesi bağlamında, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde mahalle muhtarları, ziraat odaları  ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda çiftçilere tarımsal üretimin planlanması hakkında yönetmelik ve intikali yapılmamış arazilerin ÇKS'ye nasıl kayıt edileceğine ilişkin ayrıntılar anlatıldı.

Bu arada ayrıca 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olan 2024 üretim yılı ÇKS müracaatlarını e- Devlet Kapısı üzerinden ya da İlçe Müdürlüklere gelerek başvuru yapabilecekleri hususunda üreticiler bilgilendirildi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız