HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 13:13

GENÇLİK KÜTÜPHANESİ YÜKSELİYOR

  Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi’nde çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı yeni bir kütüphane inşa ediyor. Durugöl Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi ve spor tesislerinin tam ortas
GENÇLİK KÜTÜPHANESİ YÜKSELİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi’nde çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı yeni bir kütüphane inşa ediyor. Durugöl Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi ve spor tesislerinin tam ortasında yükselen ve içerisinde dijital kitaplarında yer alacağı ‘Gençlik Kütüphanesi’nin şehrin okuma kültürüne katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, “Kütüphaneler bilgi hazinesidir. Bu hazineleri daha da zenginleştireceğiz” sözlerinden hareketle çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların erken yaşlarda kültür ve sanat eğitimine yönlendirilmeleri amacıyla kütüphane projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

 

KÜTÜPHANE İNŞATI HIZLA YÜKSELİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde çalışma başlatan ekipler, Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi içinde dijital kitaplarında yer alacağı ‘Gençlik Kütüphanesi’ adıyla modern bir kütüphane inşa ediyor.

 

“DİJİTAL KİTAPLARIN YER ALACAĞI BİR KÜTÜPHANE İNŞA EDİYORUZ”

 

Durugöl Mahallesinde stadyum ile Durugöl Tabiat Parkı arasında inşa edilen ‘Gençlik Kütüphanesi’ hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kütüphanenin hem dijital hem de fiziki kitapları bünyesinde barındıracağını belirtti.

 

Dijital olarak dünyanın sayılı kitaplarının yer alacağı bir kütüphane olacağına ve 24 saat hizmet vereceğine dikkat çeken Başkan Güler, şunları kaydetti:

 

“Ordu stadyumunun yanında gençlik kütüphanesini hayata geçiriyoruz. 2 bin 500 metrekare bir alanda inşa ediyoruz. Her kat 1500 metrekare olacak şekilde üç kat. Bunun ilk katı restoran, kafeterya olarak kullanılacak. İkinci katı kütüphane hem dijital hem fiziki kitapların yer aldığı bir alan olacak. Son katında da teknik hacimler yer alacak. Temelimiz bitti. Zemin katın tabliyesini döktük. Duvar örme çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı bir şekilde burayı da tamamlayacağız. 24 saat açık olacak. Gençler burada ders çalışacaklar. Ücretsiz ikramlarımız olacak. Dünyanın dijital olarak sayılı kitaplarını buraya taşıyacağız. Burası bir merkez olacak. Hayırlı olsun.”

 

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

 

İnşaatın hızla sürdüğü kütüphane kafeterya bölümü ve sessiz alan (kütüphane) bölümü şeklinde 2’ye ayrılacak. Kütüphanenin zemin katında yaklaşık 400 kişi kapasiteli kafe-restoran, süs havuzu, dünya mutfağının servis edilebileceği ana mutfak, soğuk hava depoları, personel ihtiyaçlarını karşılayan soyunma – giyinme odası, yemek ve dinlenme alanları, yardımcı mutfak ve baristalar, müdür odası, kulis, çocuk oyun alanı, bay-bayan WC’ler, çocuk WC, bebek bakım odası yer alacak. 1. katta sergi salonu, kütüphane bölümü, toplu çalışma alanları, bireysel kitap okuma alanları, şömineli alanlar, localı alanlar, gurup çalışma alanları, bay-bayan WC’ler, abdesthane ve mescit bulunacak. 2. ve son katta ise mutfak, sosyal alanlar ve teknik hacimler yer alacak.

 

Toplamda 48 bin 200 kitap rafının yer alacağı kütüphane bölümünde aynı zamanda 50 binden fazla dijital kitap imkânı da sağlanacak. Kaba inşaatı hızla devam eden kütüphane tamamlandığında çocuklar, gençler ve yetişkinlere ev sahipliği yapacak.

Anahtar Kelimeler : GENÇLİK, KÜTÜPHANESİ, YÜKSELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız