HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 14:59

METRUK BİNALARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Fatsa Belediyesi, şehirde kötü görüntü oluşturan, kentin estetiğini bozan, kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk bina ve yapıları yıkarak çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.  Şehrin çeşitli
METRUK BİNALARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Fatsa Belediyesi, şehirde kötü görüntü oluşturan, kentin estetiğini bozan, kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk bina ve yapıları yıkarak çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor. 

Şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binaların, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.

“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ VE BÖLGE TARAMALARI YAPILIYOR

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereğince, kaderine terkedilmiş, kötü görüntü oluşturan, tehlike arz eden kullanılamaz durumdaki metruk binalar tespit edildikten sonra yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaş şikayetleri ve bölge taramaları sonucunda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 2023 yılı itibariyle imarlı alanlarda 21 tane metruk bina yıkımı gerçekleştirildi. Ekipler son 2 ay içerisinde Evkaf Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Fatih Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Şerefiye Mahallesinde 8 adet metruk bina yıkımı yapıldı.

 “FATSA’YI METRUK YAPIDAN KURTARIYORUZ”

Metruk yapıların yıkım çalışmalarını belli zaman aralıklarında sürdürdüklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Metruk binalar konusunda mahalle sakinleri ve muhtarlarından şikayetler alıyoruz. Bu binaların farklı amaçlar için kullanıldığı, bağımlıların buraları mesken tuttuğunu duyuyoruz. Bu tür olaylara geçit vermemek için Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün kontrolünde encümen kararları çıkartılıyor. Daha sonra bu binaların sahiplerinden onay alınarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Eski yerleşim merkezi olması dolayısıyla şehrimizde çok sayıda ömrünü tamamlamış metruk yapılar bulunmaktadır. Yaptığımız yıkımlar ile Fatsa'mızı daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : METRUK, BİNALARIN, YIKIMI, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız