HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Aralık 2023 Cuma Saat: 12:26

ENGELSİZ KAFE, MUTLU ETTİ

Fatsa’da yaşayan engelli bireyler artık çok mutlular çünkü artık sadece kendilerine özel bir sosyal mekanları var.   Her hafta bir grup engelli çocuklar aileleri refakatinde Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Fatsa Sosyal H
ENGELSİZ KAFE, MUTLU ETTİ

Fatsa’da yaşayan engelli bireyler artık çok mutlular çünkü artık sadece kendilerine özel bir sosyal mekanları var.

  Her hafta bir grup engelli çocuklar aileleri refakatinde Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Fatsa Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü organizesinde Engelsiz Kafe’de bir araya geliyor. Engelli çocuklar burada bir yandan çaylarını kahvelerini yudumlarlarken bir yandan da resim satranç gibi yeteneklerini ortaya koyuyorlar. Etkinliğe Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Samet İştar’da katıldı.

“KARDEŞLERİMİZİN YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Güloğlu, etkinlik ile yaptığı açıklamada, “Fatsa Belediyemiz bünyesinde yapılan Engelsiz Kafemizin hem tanıtımı hem de engelli kardeşlerimizin buradan her zaman yararlanması için her hafta bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle birlikte engelli kardeşlerimizle birlikte üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Bugünde bu etkinliklerimizden bir tanesini yaptık. Engelli kardeşlerimizin kendi kabiliyetlerini keşfetmeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin ev ortamından biraz uzaklaşıp Engelsiz Kafeye gelerek sosyalleşmesi adına etkinlikler yapıyoruz. Burada birbirleriyle kaynaşmaları ve sohbet ortamları daha güzel oluyor. Engelli kardeşlerimizin Engelsiz Kafe’ye ulaşımını bizler yapıyoruz. Bu kardeşlerimizden yetenekli olanlar var. Kimi satrançta kimi resim yapmada çok yetenekli. Bizler de bu kardeşlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz.” dedi.

“BİR ARAYA GELMİŞKEN ONLARA HAKLARINI ANLATIYORUZ”

Fatsa Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mehmet Ekici ise engelli bireylerin Engelsiz Kafe’den çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Kardeşlerimiz Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorlar. Kardeşlerimiz burada çok mutlular, çok eğleniyorlar. Bizler de onlarla zaman geçirdiğimiz için mutluyuz. Her daim onların emrinde olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Burada kardeşlerimizle bir araya gelmişken kendilerine haklarından söz ediyoruz. Ben de hem şahsım adına hem de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz adına Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar’a engelli kardeşlerimize böyle nezih bir mekan yaptığı için çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ENGELSİZ, KAFE, MUTLU, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız