HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Aralık 2023 Pazar Saat: 12:31

FATSA, FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

Fatsa ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Filistin’in özgürlüğü için destek yürüyüşü ve miting yaptı. Kapalı Pazar Yerinde buluşan binlerce kişi önce Cumhuriyet Meydanına kadar katil İsrail sloganları eş
FATSA, FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

Fatsa ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Filistin’in özgürlüğü için destek yürüyüşü ve miting yaptı.

Kapalı Pazar Yerinde buluşan binlerce kişi önce Cumhuriyet Meydanına kadar katil İsrail sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından ise Cumhuriyet Meydanında miting düzenlendi. 

  Kur’anı kerim okunması ile başlayan Filistin’e destek mitinginde protokol konuşmaları yapıldı. Fatsa Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Şuayip Çalışkan yaptığı açılış konuşmasında, “7 Ekim tarihinden bugüne İsrail'in katlettiği Filistinli Müslüman kardeşimizin sayısı resmi rakamlara göre 22.000'e dayandı. Ortalama her 10 dakikada bir Filistinli kardeşimiz ölmekte, ölen insanların büyük çoğunluğunu da çocuklar ve kadınlar oluşturmaktadır. İşgalci İsrail şu ana kadar Gazze'ye yaklaşık 60 bin ton bomba atmıştır bu yaklaşık 4 atom bombası demektir. Katil İsrail hiçbir ayrım gözetmeden Gazze'yi sürekli bombalamakta ve yaşam alanlarını yok etmektedir. Ayrıca 100 civarında basın mensubunu da katletmiştir. Televizyonlarda ve sosyal medyada gördüğümüz sahneler maalesef bizleri insanlığımızdan utandırmaktadır. Çoğu kardeşimizin bakamıyorum izleyemiyorum yüreğimiz dayanmıyor dediklerine şahit oluyoruz.” dedi.

“BU YÜRÜYÜŞ, SADECE BİR SEMBOL DEĞİL; AYNI ZAMANDA BİR UMUT IŞIĞIDIR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, “Bugün, Filistin halkının özgürlüğü için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kalbimiz Filistin için çarpıyor. Bu yürüyüş, sadece Filistin için değil, tüm insanlık için adalet ve barış çağrısıdır. Filistin, yıllardır zorlu bir mücadele içerisindedir. İnsanlar kadın, yaşlı ve çocuk ayrımı yapılmadan canlarına kast edilirken, kendi topraklarından uzaklaştırılırken, evleri yıkılırken, temel insan hakları ellerinden alınırken, biz burada sessiz kalamayız. Bu insanlık dışı drama karşı sesimizi yükseltmek ve Filistin halkına destek olmak için buradayız. Bu yürüyüş, sadece bir sembol değil; aynı zamanda bir umut ışığıdır. Filistin halkının yaşadığı zorlukları anlamak, onların yanında olmak her Müslüman gibi bizimde görevimizdir. Filistin'de yaşanan sorunlar sadece oradaki insanları değil, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu nedenle, burada toplanmış olan sivil toplum temsilcileri olarak, Filistin halkına olan destek ve dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Dünya genelinde birlikte hareket ederek, Filistin halkının özgürlüğüne yönelik zulmü durdurabiliriz. Filistin'e özgürlük için bu yürüyüşü düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Birlikte omuz omuza, Filistin halkına umut ve özgürlük getireceğimize olan inancımızla dualarımızı eksik etmeyelim.” şeklinde konuştu. 

  Programda daha sonra  çocuklar tarafından şiirler ve ezgiler okundu. Miting emekli Müftü Rahmi Yaran tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA, FİLİSTİN, İÇİN, YÜRÜDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız