HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 13:19

ŞANLITÜRK: ORDU ARTIK SINIF ATLAMALIDIR!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Görüşmelerinde, Ordu’nun artık sınıf atlaması gerektiğini belirterek ilin öncelikli taleplerini gün
ŞANLITÜRK: ORDU ARTIK SINIF ATLAMALIDIR!



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Görüşmelerinde, Ordu’nun artık sınıf atlaması gerektiğini belirterek ilin öncelikli taleplerini gündeme taşıdı.
Konuşmasına Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde şehit düşen kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek başlayan MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, ''Ölünüzü dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstehak olduğu olayla yüz yüze bırakacağız'' diyerek terörle mücadelenin tek bir terörist kalmayıncaya kadar süreceğini vurguladı.

ŞANLITÜRK: ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ARTIRILMALI

Konuşmasında Ordu'nun çözülmeyi bekleyen sorunlarına tek tek değinen MHP'li Naci Şanlıtürk'ün ilk gündem maddesi 2014 yılından bu yana değişmeyen Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteğiydi. Şanlıtürk bu desteğin artırılması gerektiğini söyleyerek, "Dokuz yıldır alan bazlı destek ödemesi dekar başına 170 TL olarak ödenmektedir; bu, ilaç ve gübre desteğiyle birlikte 270 liralara kadar çıkmaktadır.

Fındığın anavatanı Doğu Karadeniz bölgemiz için alan bazlı destek ödemelerinin artırılması önem arz etmektedir. 1983 yılında çıkarılan 2844 sayılı mevcut fındıkla ilgili yasanın uygulanması ya temin edilmeli ya da sektörün tüm temsilcileriyle birlikte istişare edilerek yeni bir fındık kanunu çıkarılmalıdır. Son dönemde bölgemizde görülen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele ara verilmeden sürdürülmelidir" ifadesini kullandı.

ŞANLITÜRK: ARICILARA ÖDENEN KOVAN BAZLI DESTEK ARTIRILMALI

Ordu'nun bal üretiminde Türkiye'de birinci sırada olduğunun altını çizen MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, " İlimizde 3.500 arıcı, yanlarında çalışan ortalama iki kişiyle birlikte 10.500 aile geçimini arıcılıkla sağlamaktadır. Arıcılarımız 600 binin üzerinde kovan sayısıyla yıllık 20 bin tonun üzerinde bal üretmektedir. Arıcılarımıza verilen kovan başı 60 TL destek ödemesinin artırılması gerekmektedir. Verilecek mazot ve nakliye desteğiyle birlikte bal üretimimizin de artacağına inanıyorum" dedi.

ŞANLITÜRK: BALIKÇI BARINAKLARIMIZ YENİLENMELİ

Ordu'da balıkçılık faaliyeti yapan 463 tekne olduğunu belirten MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, "7.500’ün üzerinde hemşehrimiz balıkçılık sektöründe istihdam edilmektedir. İlimiz balıkçıları yurt dışında da Moritanya gibi ülkelerde balıkçılık faaliyetlerine devam etmektedir. Mevcut balıkçı barınaklarımız balıkçı teknelerine yetmemektedir, bu barınakların ve çekek yerlerinin büyütülmesi gerekmektedir. Liman içi temizliklerinin Bakanlığımıza bağlı tarama gemileri tarafından ücretsiz olarak yapılması balıkçılığımıza verilen büyük bir destektir, bu manada Bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

ŞANLITÜRK'ÜN GÜNDEMİNDE ORDU'NUN YOLLARI DA VARDI

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Çevreyolu'nun ikinci etabı, Samsun-Sarp Demiryolu ve Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu başta olmak üzere birçok projeye değinerek, "İlimizde yapımı devam eden başlıca kara yolu projelerimizden Ordu Çevre Yolu’nun 2’nci etabı, Ordu-Kabadüz-Çambaşı yolu, Ordu-Gölköy yolu, Ünye-Akkuş-Niksar yolu, Ünye-İkizce-Yoğunoluk yolu, Ünye-Çaybaşı-İlküvez yolu, Fatsa-Kumru-Niksar yolu, İslamdağ-Korgan yolu, Fatsa-Aybastı yolu gibi uzun yıllardır devam eden projelere ödenek aktarılarak bu yolların bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Yine, Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir sorunu hâline gelen Fatsa Çevre Yolu bir an önce projelendirilip hayatiyete geçirilmelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun bütçe konuşmasında Doğu Karadeniz Bölgesi’ni boydan boya geçecek olan bir demir yolunun 2024 yılı içerisinde planlanacağını söylemesini çok değerli buluyoruz, inşallah en kısa sürede hayatiyet kazanır.

Bölgemizde Karadeniz-Akdeniz yolunun bitirilmesiyle birlikte daha fazla öneme sahip olan Ünye Limanı’nın da Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla bitirilemeyeceği ortadadır. Ulaştırma Bakanlığımızın vereceği destekle birlikte standartlara uygun olan bir limanın yapılması gerekmektedir" dedi.

ŞANLITÜRK: ORDU, TURİZMDE ARTIK SINIF ATLAMALIDIR

Ordu'nun karayolları projeleri tamamlandığında turizm atağının mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan MHP'li Şanlıtürk, "Dünyaca ünlü Aybastı Perşembe yaylamızdaki mendereslerin, Gölköy’deki Ulugöl’ümüzün, Akkuş, Kertil ve Türkiye'nin denize en yakın kayak merkezinin de olduğu Kabadüz Çambaşı’ndaki yaylarımızın yaylalarımızın ve doğal güzelliklerimizin tanıtılması ve turizme kazandırılması sağlanacaktır.

Turizm Bakanlığımızın vereceği desteklerle birlikte Altınordu ilçemizde bir kültür havzası projesi hayata geçirilmelidir. Yine, Bakanlığımızın vereceği destekle Kurul Kalesi, Ünye Kalesi ve Fasta Cıngırt Kayası arkeolojik kazı çalışmaları devam etmektedir. Ünye Kültür Merkezi, verilecek destekle, inşallah, 2024 yılı içerisinde bitirilecektir" dedi.

ŞANLITÜRK: DALGAKIRANLAR İVEDİLİKLE YAPILMALI

Ünye, Fatsa, Altınordu Cumhuriyet Mahallesi, Turnasuyu mahallelerinde kıyı kenar çizgisi, alınan mahkeme kararlarıyla âdeta testere dişine dönmüştür. Bu bölgelere standartlara uygun dalgakıranlar yapılarak kısmi bir deniz dolgusuyla bu alanlardaki kıyı kenar çizgisi düzeltilmelidir.

ŞANLITÜRK: KIRSAL İLÇELERİMİZDE TRAFO HATLARI YENİLENMELİ

Bölgemizde kırsal bölgelerin elektrik dağıtım şebekesinin ve trafolarının yenilenmesi için 2023 rakamlarıyla 1,4 milyon ödeneğe ihtiyaç vardır. İlimizde çalışması yapılan ilçeler dâhil olmak üzere 10 tane ilçemizde doğal gaz mevcuttur; 5 ilçemize de iki, üç yıl içerisinde doğal gaz getirilmesi planlanmaktadır. Fakat Mesudiye, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ilçelerimize doğal gaz getirilmesi gündemde yoktur. İnşallah, bu ilçelere de iki, üç yıl içerisinde planlama yapılacaktır.

ÇOCUK EVLERİ SİTESİ VE SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİ

Ünye’de yine depreme dayanıksız Çocuk Evleri Sitesinin ana binasının yıkılarak yatırım programına alınması ve Ulubey’de inşaatı tamamlanan Çocuk Evleri Sitesinin de bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Altınordu ilçemizde Sosyal Hizmet Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi binalarının da içinde olacağı bir sosyal hizmet kampüsü yapılmalıdır. Yıkımı gerçekleştirilen Ahmet Cemal Mağden Huzurevinin bir an önce yapılarak ilimizin huzurevi ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir.

ŞANLITÜRK: ORDU DEVLET HASTANESİ YERİNE YENİ BİR HASTANE İNŞA EDİLMELİ

İlimizde yapımı devam eden şehir hastanesi büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır fakat şehir merkezindeki eski devlet hastanesinin yerine yeni bir hastane yapımına ihtiyaç vardır. 2018 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu ilimize söz verilen ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinin yapılacağı en az 5 bin kişi kapasiteli bir kapalı spor salonu, inşallah, 2024 yılı içerisinde yapılacaktır.

Ordu Üniversitemizin gelişim alanının istimlaki, mühendislik fakültesi ve bilimsel araştırma merkezi binası yapılması için ödeneğe ihtiyaç vardır. Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması, yurt için yurt açığı giderilmelidir. İlimizde bu zamana kadar yapılan yatırımlar için teşekkür ediyorum.

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, ORDU, ARTIK, SINIF, ATLAMALIDIR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız