HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2023 Salı Saat: 12:08

ZENGİN: SAYGIN İŞ, SAYGIN ÜCRET İSTİYORUZ!

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu çalışanlarına Ocak ayında Ek Zam ve Refah Payı verilmesi gerektiğini hatırlatarak, Saygın İş, Saygın Ücret için mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Zengin, Kamu çalı
ZENGİN: SAYGIN İŞ, SAYGIN ÜCRET İSTİYORUZ!

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu çalışanlarına Ocak ayında Ek Zam ve Refah Payı verilmesi gerektiğini hatırlatarak, Saygın İş, Saygın Ücret için mücadele ettiklerini söyledi.

Başkan Zengin, Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zengin, Ocak ayında kamu çalışanlarına mutlaka ek zam ve refah payı verilmesini istediklerini kaydetti. “Saygın İş Saygın Ücret” için mücadele ettiklerini kaydederek maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Zengin, yaptığı açıklamada, Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerinde hayata geçmesini istediklerine dikkat çekti.

Başkan Zengin, “Yeni dönemde, birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, tüm toplum kesimleriyle birlikte çalışan ve emeklilerimizin maaş artışları yapılırken onların huzur içinde insanca yaşayacakları bir refah düzeyine eriştirilmesi ve memurlara  büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesi beklentimizdir” dedi.

3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini sözlerine ekleyen Zengin, kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sağlık Çalışanları İçin Tek Kalem Maaş İstiyoruz diyerek sözlerini sürdüren Zengin, Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgilide açıklamalarda bulundu.

Zengin, bu konuda da, Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğinin altını çizerek böyle bir ücret modelinin adilce uygulanırsa çalışanların yaşadıkları sorunlarını çözeceğini mağduriyetlerin de sonlanacağını ifade etti.

Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirten Başkan Zengin, bu ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi adına başvuru ve görüşmeler de yaptıklarını aktardı.

Kamu ve sağlık çalışanları için olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti içinde kırmızı çizgilerinin olduğunu belirten Başkan Zengin; “Biz devlet ebed müddet diyenleriz. Bağımsız bir ülkemiz yoksa, bayrağımızı özgürce dalgalanmıyorsa sendikacılığında bir anlamının olmadığını düşünenleriz. Onun için devletimizin, Milletimizin, ordumuzu ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında olan herkesin karşısındayız” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, SAYGIN, İŞ, ÜCRET, İSTİYORUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız