HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2023 Salı Saat: 13:04

KIZILAYDAN DEPREMZEDELERE KIŞ DESTEĞİ

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım çalışmalarıyla afetzedelere destek olan Kızılay, mevsim koşulları zorlaşmadan önce kış yardımları programını başlattı. Kızılay, kışlık giyimden, gıdaya, hijyenden nakdi yardıma uzanan
KIZILAYDAN DEPREMZEDELERE KIŞ DESTEĞİ

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım çalışmalarıyla afetzedelere destek olan Kızılay, mevsim koşulları zorlaşmadan önce kış yardımları programını başlattı. Kızılay, kışlık giyimden, gıdaya, hijyenden nakdi yardıma uzanan bir planla depremzedelere yönelik yeni bir yardım programı yürütüyor.

 
Yaşanan deprem sonrası bölgede sosyal güçlendirme ve iyileştirmeye yönelik yardım çalışmaları yürüten Kızılay, afetzedelerin kış dönemi ihtiyaçları için yaptığı belirlemeler doğrultusunda da hazırlık yaptı. Yardım malzemeleriyle köyler ve konteyner kentlerdeki afetzedelere destek çalışmaları yürüten Kızılay, kışlık giyim, nakdi yardım, gıda, hijyen, barınma malzemeleri gibi yardımlarını bölgedeki uzman personeli ve gönüllüleri ile ulaştırıyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın da eşlik ettiği yardım programı aynı anda Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’de gerçekleştiriliyor. Genel Başkan Yılmaz, kış yardımları programıyla 1.2 milyon kişiye destek olunacağını belirtti. Yardımların yanı sıra depremzedelere hizmet vermesi için hazırlanan Hatay’da 100. Yıl Türk Kızılay Kütüphanesi ve Adıyaman’da Türk Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezi’nin de açılışı gerçekleştirildi. Yılmaz, Sosyal Güçlendirme Programı ile dükkanı tekrar çalışır hale getirilen esnafları da ziyaret etti.
 
“Son depremzede yuvasına kavuşana kadar buradayız”
 
Kendileri de birer depremzede olan Türk Kızılay'ın gönüllülerine fedakar çalışmalarından için teşekkürlerini ifade eden Genel Başkan Yılmaz, “Biz depremin başından sonuna kadar hep bir şeyi vurguladık, 'son depremzede yuvasına kavuşana ve yastığa başını huzurla koyana kadar buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz, ayrılmayacağız' dedik ve bu sözümüzü de tutmaya çalışıyoruz. Bugün burada olmamızın sebebi tabii kış mevsimi, her ne kadar şu anda çok soğuk gibi hissetmesek de aslında kış ayları başladı. Yakında çok daha hızlı bir şekilde bir taraftan yağmur, bir taraftan kar gelecek, havalar soğuyacak. Bugün buradaki programımızla kış yardımlarımızın başlangıcını, startını vermiş oluyoruz. 6 ile 50 tır hareket etmiş olacak. Bu tırların içinde bir taraftan kışlık giyim malzemeleri, battaniyeler, ısıtıcılar var, ihtiyaç duyulacak izolasyon malzemeleri var. Konteynerlerde kalıyor biliyorsunuz hala değerli kardeşlerimiz, onların içinde izolasyonunu yapmakla ilgili ihtiyaçlar var. Bunlarla ilgili desteklerimiz olacak, nakit desteklerimiz bu kapsamda hala devam ediyor. 1,2 milyon kişiye kış yardımları kapsamında ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bunun içinde 54 bin gıda kolisi var, her zaman dağıtıyoruz, kış kapsamında da dağıtmaya devam edeceğiz. 40 bin hijyen kolimiz var. Her alanda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’de ocak ayı içerisinde Toplumsal Hizmet Merkezlerinin tamamlanacağını aktaran Yılmaz, toplumsal hizmet merkezlerinde sosyo-ekonomik güçlendirme ve psikososyal destek çalışmaları yapacaklarını söyledi. Bir diğer hizmetin de kütüphane olduğunu belirten Yılmaz, “Şu anda deprem bölgesinde 1.5 milyon 11. ve 12. sınıf üniversiteye hazırlanan çocuklarımız, gençlerimiz var. Onların ders çalışma ortamına çok fazla ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Biz her ile en azından birer tane kütüphaneyi ocak ayının içinde tamamlamış olacağız.” diye konuştu. Yılmaz, iş insanlarına, kurum ve kuruluşlara seslenerek birer kütüphane açma konusunda çağrıda bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAYDAN, DEPREMZEDELERE, KIŞ, DESTEĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız