HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2023 Salı Saat: 16:10

GIDA DENETİMLERİNDE CEZA YAĞDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 300 bin denetim yapıldığını belirterek, 17 bin 652 uygunsuzluk tespit edildiğini ve yaklaşık 535 milyon liralık idari para cezası kesildiğini söyledi.
GIDA DENETİMLERİNDE CEZA YAĞDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 300 bin denetim yapıldığını belirterek, 17 bin 652 uygunsuzluk tespit edildiğini ve yaklaşık 535 milyon liralık idari para cezası kesildiğini söyledi.

Bakanlık olarak insanların en temel ihtiyacı olan gıdadan sorumlu olduklarını belirten Bakan Yumaklı, tarımsal üretim kadar ürünlerin güvenirliliğiyle de ilgilendiklerini ifade etti.

GIDA DENETİMLERİ KONUSUNDA TUTUMUMUZ NET

Türkiye'de gıda denetimlerinin 7 gün 24 saat devam ettiğini belirten Bakan Yumaklı, sektörel denetimlere başladıklarını ve devam ettiklerini açıkladı.

Denetimlerden alınmış numunelerin kamuya ait 40 akredite laboratuvarda analiz edilip incelendiğini aktararak, son 21 yılda hem mevzuat hem de akredite analiz yapma konusunda Türkiye'nin kapasitesinin geliştiğini ifade eden Bakan Yumaklı, "Gıda denetimleri konusunda tutumumuz net. Halkımızın sağlığıyla oynayanlarla göz açtırmayacağız. Bu konuda herhangi bir tolerans söz konusu değil. Hatta son dönemde bazı şikayetlere konu olan laboratuvarları da incelemeye aldık. Hem kamu

hem de özel laboratuvarların şu anda denetimleri söz konusu" dedi.

SAVCILIKLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

         Bu yıl gıda ve diğer ürünlerinin satış yerlerine yönelik yapılan denetimlerde

yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yapıldığını ve 17 bin 652 uygunsuzluk tespit edildiğini kaydeden Bakan Yumaklı, “Bunlar için yaklaşık 535 milyon liralık idari para cezası kesildi. 243 işletme hakkında da savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Bugün de yine eş zamanlı denetime başlıyoruz. Pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Dolayısıyla halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, üretim yerlerine bugünden itibaren 81 ilimizde eş zamanlı bir denetim başlatılacak. Bu denetim hafta sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Yapılan denetimlerin sonuçlarını gösterdiğini, özellikle son dönemde vaka sayılarında ya da sonuçlarda gözle görülür ölçüde bir düşüş söz konusu olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, vatandaşın da birer "gıda denetçisi" olduğunu herhangi bir uygunsuzluğun kendilerine yayınlamış oldukları iletişim kanalları vasıtalarıyla bildirilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Anahtar Kelimeler : GIDA, DENETİMLERİNDE, CEZA, YAĞDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız