HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 13:22

DOĞA KORUNUYOR

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde yıkılma derecesine gelen ve risk oluşturan çam ağacını emniyetli bir şekilde keserek yerine Ihlamur ağacı dikti.  Şehrin kalbi konumunda olan Orta Büyük Camii
DOĞA KORUNUYOR

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde yıkılma derecesine gelen ve risk oluşturan çam ağacını emniyetli bir şekilde keserek yerine Ihlamur ağacı dikti. 

Şehrin kalbi konumunda olan Orta Büyük Camii bahçesinde bulunan çam ağacının aşırı fırtına nedeniyle yıkılma riski taşıması, şehir sakinlerinin güvenliği için ciddi bir tehlike oluşturuyordu.

Bu durumu değerlendiren belediye ekipleri, çevre esnaflarının da isteği doğrultusunda çam ağacını keserek yerine insanların uzun yıllar altında gölgelenebileceği bir ağaç olan ıhlamur ağacını dikti. Bu eylem, sadece şehir estetiğine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda şehir sakinlerinin güvenliği ve çevre bilinci açısından da önemli bir adım olarak nitelendirildi.

"TEHLİKE ARZ EDİYORDU"

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın bu değişiklikle ilgili yaptığı açıklamada şehri yeşillendirme, çevre düzenleme ve şehir estetiğine katkı sağlama konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Yeşil alanların korunması ve artırılması, şehirlerin yaşanabilirliği için önemli bir unsurdur ve bu tarz girişimler, şehirleri daha sağlıklı ve doğayla uyumlu hale getirir. Şehrin kalbinde yer alan Orta Büyük Camii bahçesinde bulunan çam ağacı aşırı fırtına nedeniyle yıkılma riski taşıyordu ve dolayısıyla çevre için tehlike oluşturuyordu. Yapılan bu değişiklik, çevre esnaflarının da talebi doğrultusunda gerçekleşmiş olup, çam ağacının yerine altında vatandaşlarımızın uzun yıllar gölgelenebileceği bir ağaç olan ıhlamurun dikilmesiyle riskli durum engellenmiş oldu." dedi.

 

Anahtar Kelimeler : DOĞA, KORUNUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız