HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Aralık 2023 Perşembe Saat: 15:29

“TARIMI VE SANAYİYİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da sanayileşme adına tarım ve hayvancılığa yönelik sanayi tesislerinin kurulacağını belirterek, yeni müjdeler verdi.
“TARIMI VE SANAYİYİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da sanayileşme adına tarım ve hayvancılığa yönelik sanayi tesislerinin kurulacağını belirterek, yeni müjdeler verdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şehirde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi. Başkan Güler, Ordu’da sanayileşme adına tarım ve hayvancılığa yönelik sanayi tesislerinin kurulacağını açıkladı.

Güler, şöyle konuştu:

“150 iş yerine ihtiyacımız olduğunu düşünerek bunu hazır ettik, 100 tanesi sanayi ve işyeri kuracak kişilere verilecek. Burada 600 dönümlük yer vardı oradan 100 kadar bir yer çıkacak. Bir de Ulubey yolunda 1300 dönümlük yer var. Burası da fındıkla ilgili ihtisas bölgesi olacak. Lisanslı depoyu da 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kuracağız. Bunun dışında Mesudiye’de hayvan organize sanayi çalışmamız bitmek üzere izinleri alındı. Yine Aybastı’da süt ürünleri üzerine sanayileşme kuracağız. Akkuş’a da Orman Sanayi kuracağız”

“BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK DAHA GÜZEL SONUÇLAR ALACAĞIZ”

Başkan Güler toplantıda şehirdeki mevcut projeleri değerlendirirken yapılacak yeni projelerde de iş birliği yapma çağrısında bulundu.

Şehirde yapılan çalışmalar hakkında STK temsilcilerine bilgilendirmelerde bulunan Başkan Güler, belirli bir program çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılacak olan iş birliğinin daha güzel sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Başkan Güler şöyle konuştu: “Türkiye’nin en fazla uzun yol ağına sahip bir iliz. 27 bin 500 km yolumuz var. Bu kadar yağmur yağdığı halde su problemimiz vardı. Bunun için çalışmalar yaptık. Bütçemizin yüzde 95’ini alt yapıda kullandık. Yola, suya ağırlık verdik. 258 tane kendi makinalarımız aldık. Kendi asfalt plenti, taş ocağı, beton santrali tesislerimiz var. Ama dediğimiz gibi çok zor şartlarda Ordu zor olduğu kadar da güzel bir şehir. Mazeret, bahane, şikâyet kelimelerini hiç kullanmadık. Çünkü biz bunların çözümü için geldik. Bu sebeple kaldırım, yol, suya, çöpe önem verdik. Mesela Ünye, Fatsa, Perşembe’yi çöpten kurtardık. Yine Melet’i, Durugöl’ü kurtardık. En son Durugöl’ü halkımıza açtık. Oradan çok fazla atık çıktı. Yine diğer işlerimize de baktık. Fındıktı, yazılımdı, denizdi. Ama biz denizi kullanmıyorduk. 110 km sahilimiz var ama teknemiz yok. Yaylarımız var kar yağdığı zaman herkes evine çekiliyordu. Ordu’yu 3 ay değil, 12 ay yaşayın diye çeşitli festivallerle kışı da hayatımıza dahil ettik. Tarıma da ağırlık verdik. Bunlar gıdasız, susuz olmuyor. Yol ve su işinde çok az bir işimiz kaldı. Göreve başladığımda 772 mahallenin 272’sinin suyu yoktu şimdi 29’a düştü. Yol konusunda da büyük bir kampanya başlattık. 2 bin 100 km yol yaptık. Nasipse iki sene içinde de yol sorununu biteceğini düşünüyorum. Belirli bir program dahilinde birlikte çalışırsak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Belediyemizin bütün imkanları sizin”

Programa Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Akyürek, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Adem Yavuz, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, çok sayıda oda ve dernek başkanı katıldı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız