HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Aralık 2023 Cuma Saat: 14:23

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Altınordu Belediyesince düzenlenen Şehitlerimize Dua Filistine Vefa programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Altınordu Belediyesinin, Ordu İl Müftülüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ve Ordu Din Görevlileri Derneği iş birliğinde
ŞEHİTLER UNUTULMADI

Altınordu Belediyesince düzenlenen "Şehitlerimize Dua Filistin'e Vefa" programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesinin, Ordu İl Müftülüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ve Ordu Din Görevlileri Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiği "Şehitlerimize Dua Filistin'e Vefa" programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki programda, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlık esenlik ve uzun ömürler diledi.

            BAŞKAN TÖREN “VATAN, KAHRAMANLARIN CANLARI VE KANLARIYLA YOĞRULMUŞ BİR EMANETTİR BİZE”

            Vatanın, kahramanların canları ve kanlarıyla yoğrulmuş bir emanet olduğunu belirten Başkan Tören, “Biz yüce kitabımızdan biliriz ki aslında onlar diridirler. Onun için rahmet ve bereket dahi onların yüzü suyu hürmetine yeryüzüne ve bizlere iner. Onlara ne kadar dua etsek az ama emanetlerine sahip çıkarsak onların aziz hatıralarını hem kendimizde yaşayıp hem de çocuklarımıza gelecek nesillere aktarabilirsek bir nebzede olsun haklarını ödemiş sayılırız." diye konuştu.

 

GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

 

Şehitlerin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Tören, “Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, ne yaparlarsa yapsınlar hangi kirli stratejiyi devreye sokarlarsa soksunlar. Başaramayacaklar, milletimizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, vatanımızı parçalayamayacaklar, devletimizi susturamayacaklar ve en nihayetinde asil Türk milletine diz çöktüremeyecekler. Ordu’dan, Altınordu’dan bu irade beyanını bir kere daha buradan ortaya koyuyoruz biz bu emanete 7’den 70’e sahip çıkacağız. Daha güçlü ve büyük Türkiye için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

 

BEKLENEN TÜRK’Ü BEKLENDİĞİ YERE HEP BİRLİKTE ALLAH'IN İZNİYLE ULAŞTIRACAĞIZ

 

Başkan Tören, “Hizmetimizle üreteceğimiz değerlerle insanın ve insanlığın sığınağı olarak bildiğimiz adaleti merkezi menzili diye düşündüğümüz bu aziz toprakların irfanıyla necip milletimizle insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle daha da ileriye ve yukarılara taşıyacağız. Aramıza sokulmak istenilen tefrikalara hiç aldırış etmeden gönül gönüle vereceğiz sevgi medeniyetinin hikayesini dün olduğu gibi bugünde hep birlikte yazmaya devam edeceğiz. Bizler birbirimize hürmet ederek daha güçlü ve büyük Türkiye için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. Beklenen Türk’ü beklendiği yere hep birlikte Allah'ın izniyle ulaştıracağız. Türk milleti olarak tarih adına din adına şühedanın muazzez ruhları Filistin’li çocuklar adına biz dimdik duracağız ve zulme karşı insanlığın vicdanı olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

KAYMAKAM KARAHAN “HER GİTTİĞİ COĞRAFYADA ADALETLE HÜKMEDEN BİR MİLLETİZ”

 

Türk Milletinin her gittiği coğrafyada adaletle hükmeden bir millet olduğunu belirten Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan “Biz bu topraklarda bin yıldan bu yana yaşayan var olan her türlü zorluğu birlikte geçen çok kıymetli bir milletiz. İki bin yılın ötesinde devlet tecrübesi olan ve her gittiği coğrafyada adaletle hükmeden bir milletiz.

Bu toprakların kıymetini arttıran en önemli unsurlar da bu topraklar için verilmiş bu bedellerdir. Geçtiğimiz günlerde aziz vatanımızı savunmak üzere on iki askerimiz daha şehit olmuştur, onların ruhları şad olsun. Filistin’de İsrail’in yapmış olduğu insanlık suçu ve bu konuda bütün dünyanın sessiz kalması buna rağmen sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde sayın cumhurbaşkanımızın koyduğu tavırla insanımızın ülkemizin bu konuya ne kadar duyarlı olduğu ve yine bizim adaletle her konuya yaklaştığımızın en güzel örneği. Ben bu vesileyle daha yaşanılabilir bir dünya için inşallah hepimizin aynı zamanda çalışmamız güçlü olmamız gerektiğinin tekrar altını çizmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETVEKİLİ ŞANLITÜRK “DÖKÜLEN HER ŞEHİT KANININ HESABI DAMLA DAMLA SORULACAK”

 

Programda konuşan Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk “Öncelikle bu vatanın ve milletin birliği dirliği adına hayatları pahasına bu kış şartlarında sınır boylarında görev yapıp toprağın kara bağrına düşmüş şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımız var Ordudan iki gazimiz var, onlara da Allah'tan şifalar diliyorum. Yüreklerimiz yanıyor. 12 ocağa daha ateş düştü. Bu çocuklar bizim için şehit oldu. Genel başkanımızın dediği gibi, gözlerinin içine baka baka söyledik, eğer bu teröre devam ederseniz ‘Ölünüzü dirinizi, hergün birinizi, birgün hepinizi müstahak olduğunuz olayla yüz yüze bırakacağız Allah'ın izni ile.” İfadelerini kullandı.

 

ÖLEN MÜSLÜMAN OLUNCA KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR

 

Filistin'de insanlık dışı bir vahşet yaşandığını dile getiren Milletvekili Şanlıtürk “1517 -1917 arasında 400 yıl ilk kıblemizin olduğu Filistin toprakları ecdadımızın hizmetkarlığını yaptığı topraklar. 7 Ekim’den bu zamana insanlık dışı bir vahşet yaşanıyor Gazze’de. Öncelikle İsrail terör devletinin oradaki yaptığı vahşeti şiddetle esefle kınıyorum. Tabi ölen Müslüman olunca kimseden ses çıkmıyor. Ne Avrupa Birliği değerleri ne Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler, ne İnsani Değerler hiç birisinin bir anlam ifade etmediğini görüyoruz. Ölen Müslüman olunca her şey meşru.

Sayın genel başkanımızın da defalarca ifade ettiği gibi. İsrail Gazze’de döktüğü kanda boğulacak Allah’ın izni ile ve ilahi huzura kalmadan mahşere kalmadan uluslararası mahkemelerde de bunun hesabını verecekler. Dünyaya buradan tekrar sesleniyoruz. Oradaki masum kadınların çocukların öldürülmesine hiçbir yürek dayanmaz. Onun için Filistin'de akan kan önce durdurulmalıdır. Bugün bu akşam burada yapacağımız dualar bu salonu doldurmanız Türkiye’nin göstereceği tepki dünyaya örnek oluyor. 7 Ekim’den beri bu tepkiyi gösteriyoruz. Bizi kimse Gazze'deki katliama alıştıramayacak. İşte böyle salonları dolduracağız. Tepkimizi en yüksek sesle söyleyeceğiz.” diye konuştu.

 

Tasavvuf musiki dinletisi sunulan programda, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Ferruh Muştuer, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Metin Çakar ile Kur’an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birincileri hafızlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Program Altınordu İlce Müftüsü Abdullah Söylemez ’in yaptığı dua ile son buldu. 

Şehit askerler ve İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için dua edilen programa, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ŞEHİTLER, UNUTULMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız