HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 13:46

ŞEYHOĞLU: 2024, BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN

Türk Eğitim-Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 2024 yılına girerken, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakıp, ikinci yüzyılına adım attığımızı söyleyen Başkan Şeyhoğlu, yay
ŞEYHOĞLU: 2024, BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN

Türk Eğitim-Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

2024 yılına girerken, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakıp, ikinci yüzyılına adım attığımızı söyleyen Başkan Şeyhoğlu, yayınladığı mesajda, “Türkiye sevdalıları olarak, aynen Cumhuriyetimizin kuruluşunda olduğu gibi Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da aynı azim ve kararlılıkla, var gücümüzle mücadele edeceğiz, değerlerimizi yaşatacağız, Cumhuriyetimizi sonsuzluğa taşıyacağız” dedi.

Hiç şüphesiz 2023 yılının son aylarında başlayan ve halen devam eden İsrail soykırımının yüreklerimizde kor bir ateş gibi olduğunu söyleyen Şeyhoğlu, “Gazze’de bir savaş yok! İnsanlık tarihin şahit olduğu aşağılık soykırımlardan birisine şahit oluyoruz. Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce cana hunharca kıyılıyor. Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar güruhu, haçlı ruhu ile vampirlerin arkasında saf tutmuş. Ama Allah büyük, zulüm elbet helak olacaktır” diye konuştu.

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremlerinin son bir asrın en büyük felaketi olduğunu söyleyen Şeyhoğlu, yaraların sarılması, hayatın yeniden normale dönmesi, konutların tamamlanması için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

Deprem felaketinin yanı sıra Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel ve su taşkınlarında çok sayıda vatandaşımızı kaybettiğimizi söyleyen Şeyhoğlu, “Milletimiz seferberlik anlayışıyla afetzedelerin yarasına merhem olmak için her türlü gayreti ortaya koydu. Allah böylesi felaketleri ülkemizden uzak tutsun” diye konuştu.

Hayat pahalılığına da vurgu yapan Başkan Şeyhoğlu, “İğneden ipliğe gelen zamlarla birlikte kamu çalışanlarının beli doğrulmaz olmuştur. 2024 yılında ekonomik gelişmelerin milletimiz üzerinde yarattığı olumsuz etkiler bertaraf edilmelidir. Her zaman söylüyoruz kamu çalışanın aylık ücretinde enflasyon oranında yapılan artışın anlamı “sıfır zam” dır.

Kamu çalışanlarının aylık ücretlerine ek zam yapılması, refah payı uygulaması getirilmesi, enflasyon farkının aylık ödenmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Gerçek kayıplarımız karşılanmalı ve ekonomik büyümeden bir çalışan olarak hak ettiğimiz pay verilmelidir. Ayrıca ücretlere hedeflenen enflasyona dayalı zam değil, gerçekleşen enflasyon ve zorunlu tüketim harcamalarını ön plana yerleştiren bir zam politikası belirlenmelidir” şeklinde konuştu.

Şeyhoğlu, diğer taleplerini de şöyle sıraladı: Eğitim-öğretime gerekli hassasiyet gösterilmeli, öğretmen atamaları ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmalıdır. Sendikamızın araştırmasına göre 71 ilde ücretli öğretmen sayısı 66 bin 780 oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu söylüyor. Daha fazla beklenmesin en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılsın.

Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki; mülakatın olduğu yerde adalet olmaz! Mülakat liyakati katleder, ehliyeti öldürür! Dolayısıyla liyakat ve ehliyet yerine kişisel inisiyatifleri esas alan mülakat uygulaması kamudan kökten çıkarılmalıdır.

Neredeyse her hafta bir eğitim çalışanına yönelik şiddet haberi basına düşmektedir. Çalışanlara yönelik şiddeti önleyecek etkili yasal tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.

Başkan Şeyhoğlu mesajında ayrıca; “Vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Cennet mekân şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Türkiye’nin güvenliği sınır ötesinden başlar. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde Türk’ün kudreti kesintisiz şekilde hâkim kılınmalı, haşerat yuvaları yok edilmeli, terörün kaynağı kurutulmalıdır” dedi.

Şeyhoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı, “2024 yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Tüm milletimizin yeni yılını kutluyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, 2024, BARIŞ, VE, HUZUR, GETİRSİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız