HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 14:44

ZENGİN: UMUTLA YENİ BİR YILA GİRİYORUZ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yeni yıl için yayınladığı mesajda sağlıkta çalışanların ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti. Başkan Zengin, yayınladığı mesajda; “Ülkemiz ve dünyamız için sevinç
ZENGİN: UMUTLA YENİ BİR YILA GİRİYORUZ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yeni yıl için yayınladığı mesajda sağlıkta çalışanların ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti.

Başkan Zengin, yayınladığı mesajda; “Ülkemiz ve dünyamız için sevinç ve hüzünlerin bir arada yaşandığı bir yılı daha geride bırakarak umutla yeni bir yıla giriyoruz.

Her yeni yıl, özlemlerin, beklentilerin ve mutlu yarınların habercisidir. Geride bıraktığımız yılda yaşanan tüm olumsuzluklardan ders çıkararak daha iyiye ve güzele doğru yol alma gayretinde olmalıyız. Bu duygularla, yeni umutlarla karşıladığımız 2024 yılının insanlığa barış getirmesini, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesini temenni ediyor, tüm üyelerimizin yeni yılını en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Zengin, 2023 yılının sağlık çalışanları açısından oldukça zor geçtiğini belirterek, sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntılar ve sağlıkta yaşanan şiddet olaylarından muzdarip olduğunu söyledi.

Başkan Zengin, mesajının devamında; “2023 yılında ekonomik sıkıntıların ortaya çıkardığı sorunların fazlasıyla hissedildiğini ifade ederek; “Yetkili sendika olarak gezenlerin basiretsizliği ve öngörüsüzlüğü ile attıkları imzalar sonucunda memurun maaş zammı, enflasyonu bırakın enflasyon farkından bile düşük kaldığı bir yılı yaşadık.

Memurlar adına yetkili olanların her şeyden bihaber olmalarını da onları üye olarak yetkili yapan kamu çalışanlarının dikkatini sunuyoruz. Umarız ki bu konuda gereğini 2024 yılında yaparlar.

Türk Sağlık-Sen memurun çok büyük ekonomik kayıplar yaşadığı bu dönemde ek zammı gündeme getirmiş ve bu konuda düzenleme yapılmasını istemiştir. Bunun için de tüm Türkiye’de eylemler yapılmış, kamuoyu oluşturulmuştur. Mücadelemiz sürecektir; Bunun yanı sıra kamu çalışanlarının bekledikleri bir diğer önemli mesele de 3600 ek göstergedir” diye konuştu.

“SAĞLIKTA ŞİDDETE ÇÖZÜM ŞART!”

Sağlıkta şiddet konusuna da değinen Zengin; “2023 yılında sağlıkta şiddet artmaya devam etmiş ve adeta bir terör halini almıştır. Ne yazık ki çözüm olmazsa bu halin önümüzdeki yılda da sürüp gideceği çözüm olmazsa aşikardır.

Bu nedenle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununa dair somut ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Tutuklu yargılama, acil olmayan sağlık hizmetlerinden kademeli men edilme, sıfır toleranslı alan uygulaması çözüm noktasında öncelikli adımlar olmalıdır” şeklinde konuştu.

2024 yılındaki zam talebini yineleyen Zengin; “2024 ’de de hak bildiğimiz yolda çalışanın her zaman yanında olacağız. Nerede bir haksızlık varsa karşısında duracak, mağduriyetlerin sonlanması ve çalışanların hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapacağız” diye de konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, UMUTLA, YENİ, BİR, YILA, GİRİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız