HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 15:08

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ “

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından “Filistin ve Kudüs programları devam ediyor. Gazze’de soykırımın ve katliamın başladığı günden beri her bir vatandaşımızla mazlum Filistin halkının acısını paylaşmak ve katil İsrail Devleti
“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ “

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından “Filistin ve Kudüs'' programları devam ediyor. Gazze’de soykırımın ve katliamın başladığı günden beri her bir vatandaşımızla mazlum Filistin halkının acısını paylaşmak ve katil İsrail Devleti’nin zalim eylemlerini anlatmak için İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş öncülüğünde "Filistin Gerçeği ve Kudüs Davamız" programları ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve vatandaşlara ulaşılarak anlatılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Ünye Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosu görevlilerince 25 Aralık 2023 Pazartesi günü hanımlara yönelik ''Davamız Filistin'' konulu düzenlenen programda konuşan İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş'' İsrail Devleti’nin yıllardır süren ve son zamanlarda soykırıma dayanan zulmünden bahsedip, bu zulmü durdurmak için devlet ve millet olarak güçlü bir Türkiye oluşturmanın gerektiğini vurguladı.

 Okuş konuşmasına şöyle devam etti; ''Filistin deyince aklımıza Kudüs geliyor, Mescid-i Aksa geliyor, Hz Musa'nın varamadığı menzil aklımıza geliyor. Davut Aleyhisselam'ın tahtı aklımıza geliyor. Hz Süleyman'ın emrine verilen bütün kainatın varlığı aklımıza geliyor. Zekeriya Aleyhisselam'ın dürüstlüğü, Meryem annemizin suskunluğu, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi aklımıza geliyor. Kudüs deyince Kanuni'nin, Sultan Selim'in, Yavuz Selim'in, cennet mekan Han Abdülhamid Han'ın o Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı nasıl donattığı ona bakım yaptığı aklımıza geliyor. İşte bütün Peygamberlerden başlayarak ecdada kadar o topraklar Kur'an'da da geçtiği üzere kutsal mekanlardır. Onun için Kuran'da zikredilen, Peygamberimizinde zikrettiği kutsal bir mekan. Kudüs düştüğü gün, Kudüs kan ağladığı gün İslam alemi kan alıyor demektir. O sebepten dolayı ecdat oraları bir muhkem kale gibi örmüş kuvvetlendirmiş, oraların selameti için her türlü tedbiri almış. Ama bugün malumunuz hepinizin bildiği üzere orada büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. 2-3 aydır çocuklar aç susuz, kadınlar kimsesiz, erkekler perişan orada bir avuç mücahit topluluğu Rabbim onlara nusretini ve fethini nasip eylesin inşallah.

Bizler her zaman üzerimize düşeni yapmak üzere 30 Aralık 2023 Cumartesi günü Çamlık Mevkiinden Cumhuriyet Meydana kadar kaymakamlığımız ve Belediyemiz ve bütün sivil toplum örgütlerinin himayesinde bir yürüyüş olacak. 1 Ocak 2024 Pazartesi sabahı Orta camide yine Filistin konulu sabah namazı buluşması olacak. Hepinizi davet ediyorum. Dolayısıyla hiç unutmamaya, gönlümüzde kalbimizde acısını hissetmeye, o kanayan yarayı bir şekilde durdurmanın yolunu hep birlikte dualarımızla gayretlerimizle yerine getireceğiz inşallah. İki yıldır her Perşembe akşamları Saray Camii'nde 80-100 civarında gençlerle hadis programı adı altında bir program düzenliyoruz. Onlara her hafta Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa'nın önemini anlatıyoruz. Çünkü İsrail oğulları Kur'an-ı Kerimde lanetlenmiş bir kavimdir. Hz Yahya'yı, Hz Zekeriyya'yı katletmiş bir kavimdir. Böyle bir karakterin evlatları bunlar. O Yahudilerin kendi kitapları Ahdi Atikte şöyle anlatıyor; Öküz sahibini, eşek yemliğini bilir ama İsrail oğulları Rabbini bilmez. İşte böyle bir insan onlar. Kendilerini üstün gören, diğer insanları kendi hizmetçileri gibi gören bir kavim bunlar. Onlar bırakın İslam'ı kendi dinlerinden bile uzaklar. Bizler bu vesileyle üzerimize ne düşüyorsa yapacağız diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Program Kur'an Kursu öğreticileri Eda Yılmaz, Ayşe Ateş, Fatıma Kahraman, Feyza Zeynep Şengül, Saliha Bülbül ve Beyzanur Uygun Odabaşı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahi dinletileri ve İlçe Müftülüğümüz Vaizleri Tuğba Tombaş ile Aynur Bilgiç'in Filistin için yaptıkları dua ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : “ÜZERİMİZE, NE, DÜŞÜYORSA, YAPACAĞIZ,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız