HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ocak 2024 Cuma Saat: 12:31

BAŞKAN SABIR FINDIK İHRACATINI DEĞERLENDİRDİ

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, 2023 yılı ve yeni sezondaki fındık ihracatını değerlendirdi ve geleceğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sabır, 2023te topl
BAŞKAN SABIR FINDIK İHRACATINI DEĞERLENDİRDİ

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, 2023 yılı ve yeni sezondaki fındık ihracatını değerlendirdi ve geleceğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sabır, 2023'te toplam 121 ülkeye gerçekleştirilen 283.519 ton fındık ihracatında 1.864.551.043 dolar döviz geliri elde edildiğini belirtti. Geçen seneye göre miktar bazında %9,29'luk bir azalışın yaşandığını ifade eden SABIR, değer bazında ise %6,62'lik bir artışın olduğunu vurguladı.

2023-24 ihracat sezonunun ilk dört ayını kapsayan Eylül-Aralık döneminde ise 115.528 ton karşılığında 811.527.925 dolar fındık ihracatı gerçekleştiğini aktaran Sabır, bu süreçte geçen sezona göre miktar bazında %11,16'lık bir azalışın yaşandığını, ancak değer bazında %9,82'lik bir artışın olduğunu belirtti. Sabır, döviz gelirinin yüksek olmasının pozitif bir durum olmasına rağmen tonaj bazında yaşanan gerilemeye de dikkat çekti.

Sabır, fındık sektörünün bir ekosistem olduğunu ve tüm paydaşların birlikte çalışması gerektiğini belirtirken, uzun vadeli bir projeksiyon ve stratejiyle dünya piyasalarında rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Türk fındığının uluslararası piyasalarda kayıp yaşamaması ve üretimdeki lider konumunu koruyabilmesi için verim artışının zorunlu olduğunu dile getirdi ve bu konuda devletin ilgili kurumlarından uzun vadeli destek beklediklerini belirtti.

Ayrıca, Ticaret ve Alım Heyeti organizasyonlarıyla üyelerini yeni alıcılar ile buluşturduklarını, yurtdışı fuar katılımlarının yanı sıra Birliğin URGE projesi çerçevesinde bu sene Çin'deki önemli bir gıda fuarında Birlik üyelerinin de stant açmalarının sağlandığını ve Hindistan için ortak bir tanıtım projesi başlatma gibi faaliyetleri sürdürdüklerini belirterek önemli projelere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti. Kahverengi Kokarca Böceği ile mücadele konusunda da 2018 yılından bu yana çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda entegre bir mücadele stratejisi izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Hasan Osman Sabır, 2024 sezonunun 2023'ü aratmamasını dilerken, tüm paydaşlara sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yeni yıl temennisinde bulundu.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, SABIR, FINDIK, İHRACATINI, DEĞERLENDİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız