HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ocak 2024 Cuma Saat: 16:22

ŞEYHOĞLU: PROJE OKULLARI ÇİFTLİK DEĞİLDİR!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, akademik başarının en yüksek ve öğrencilerin sınavla girdiği proje okullarına yapılan yönetici ve öğretmen atamalarının hiçbir ölçüte bağlı olmamasının kabul edilemez olduğ
ŞEYHOĞLU: PROJE OKULLARI ÇİFTLİK DEĞİLDİR!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, akademik başarının en yüksek ve öğrencilerin sınavla girdiği proje okullarına yapılan yönetici ve öğretmen atamalarının hiçbir ölçüte bağlı olmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Proje okullarını, birilerinin “babasının çiftliği” olmaktan kurtaracak düzenlemeler olmazsa olmazdır!” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geride bırakılan eğitim-öğretim yılında yeni yönetmelik hazırlanacağı gerekçesiyle, proje okullarının yönetici ve öğretmen atamaları bir yıl ötelediğini hatırlatan Şeyhoğlu, “Ancak yeni atama döneminin yaklaştığı şu zamanda, hala eğitim kamuoyuyla paylaşılan bir yönetmelik çalışmasının duyurulmamış olması, meslektaşlarımızda endişeye neden olmaktadır” diye konuştu.

Şeyhoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Geride bıraktığımız öğretim yılında, yeni yönetmelik hazırlanacağı gerekçesiyle, proje okullarının yönetici ve öğretmen atamaları bir yıl ötelenmişti. Bilindiği üzere, söz konusu süreç, yıllardır adeta “Keyfime göre yönetici ve öğretmen atarım projesinden” öteye gitmemiştir. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öteleme gerekçesi, eğitim çalışanlarında memnuniyet ve umutla karşılanmıştı.

Ancak yeni atama döneminin yaklaştığı şu zamanda, hala eğitim kamuoyuyla paylaşılan bir yönetmelik çalışmasının duyurulmamış olması, meslektaşlarımızda endişeye neden olmaktadır.

Bakanlık, geçtiğimiz dönemde söz verdiği gibi, proje okullarındaki keyfiliği ve yandaş kayırmayı sona erdirecek, objektif kriterlere haiz, liyakat ve adalet zemininde yürütülen bir usulü ivedilikle hayata geçirmelidir.

Akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin sınavla girdiği bu okullarımıza yapılan yönetici ve öğretmen atamasının hiçbir ölçüte bağlı olmaması kabul edilemez. Proje okullarını, birilerinin “babasının çiftliği” olmaktan kurtaracak düzenlemeler olmazsa olmazdır!”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız