HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 14:01

HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN!

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar Ordu’da 105 adet proje uygulandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, toplam yatırım tutarı 165 Milyon TL olan 105 adet projeye 80 Milyon
HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN!

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar Ordu’da 105 adet proje uygulandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, toplam yatırım tutarı 165 Milyon TL olan 105 adet projeye 80 Milyon TL. hibe desteği verildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine yönelik verilen % 50 hibe desteği hakkında ilk bilgilendirme toplantısı Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Müdürü Kemal Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum kuruluşları, üretici birlikleri, üreticiler ve yatırımcılar katıldı.

BAŞVURULAR 3 OCAK İTİBARİ İLE BAŞLADI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bakanlığımız tarafından kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla % 50 hibe desteği verilmektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı bana göre Cumhuriyet tarihinin en önemli destek kalemlerinden birisi olup, hibe destekleri için başvurular 3 Ocak itibari ile başlamıştır" dedi.

% 50 HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR

Yatırım konuları hakkında bilgiler veren Yılmaz, “Tıbbi ve aromatik bitkiler ile bitkisel ve hayvansal ürünlere yönelik yatırımlara, çelik silo ve soğuk hava deposu yapımına, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine, seracılığa, kültür mantarı üretimine, su ürünleri yetiştiriciliğine,  arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlara % 50 hibe desteği verilmektedir. Bunların yanında büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan kesimhanelerine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar da bu % 50 hibe desteği kapsamında bulunmaktadır" diye konuştu.

Bakanlığımızca bu yıl ahır-ağıl yapımına verilen hibe desteği konusunda önemli bir değişikliğin yapıldığını kaydeden Yılmaz, ilimizde aile işletmeciliği şeklinde yapılan hayvancılığın daha modern şartlarda yapılabilmesi için bu sene ilk defa yeni yapılacak en az 5 büyükbaş hayvan kapasiteli ahır ve en az 25 küçükbaş hayvan kapasiteli ağılların da hibe kapsamına alındığını belirtti.

ÜST LİMİTLER YENİDEB BELİRLENDİ

Yatırımlar için hibeye esas proje tutarının % 50'sine hibe desteği sağlanacağını vurgulayan Yılmaz, "Bu yıl tarıma dayalı yatırımlarda hibeye esas yatırım tutarı üst limiti yeni tesisler için 14 Milyon TL, tamamlama yatırımları için 12 Milyon TL, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme için ise 10 Milyon TL, yatırımların alt limiti ise 3 Milyon TL olarak belirlenmiştir. Küçük ölçekli işletmeler için ise hibeye esas bütçe sınırının 100.000 - 3.000.000 TL arasında olacağı açıklanmıştır" ifadelerini kullandı.

21 BİN 074 ADET MAKİNE EKİPMAN DAĞITILDI

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar ilimizde 105 adet proje uygulandığını belirten Yılmaz, “Hibe Programı kapsamında ilimizde fındık işleme ve paketleme tesisleri başta olmak üzere bu güne kadar toplam yatırım tutarı 165 Milyon TL olan 105 adet projeye 80 Milyon TL. hibe desteği verildi. Yatırımların gerçekleşmesi ile 1.262 kişiye istihdam imkanı sağlandı ve üreticilerimize 21.074 adet makine ekipman dağıtıldı. Yaptığım saha ziyaretlerinde daha önceden kurulan işletmelerin başarıyla çalışmalarına devam ettiğini görmek bizleri oldukça mutlu ediyor" açıklamasında bulundu.

SON BAŞVURU 19 ŞUBAT 2024

 Hibe desteği başvurularının  19 Şubat 2024 tarihinde sona ereceğini söyleyen Yılmaz, "Başvurular belirtilen tarihe kadar www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Üreticilerimizin ve yatırımcılarımızın hibe desteğinden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak amacıyla ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Ayrıca başvuruda bulunmak isteyenler İl Müdürlüğümüze başvurarak daha detaylı bilgi alabilirler" şeklinde konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

Anahtar Kelimeler : HİBE, DESTEĞİNİ, KAÇIRMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız