HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ocak 2024 Salı Saat: 13:40

GALENDER: %10 REFAH PAYI ŞART OLDU

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, çalışanlara %10  refah payı verilmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, enflasyon farkının zam olmadığını söyledi. Yıl içinde verilen zamdan daha fazla maaşlar eriy
GALENDER: %10  REFAH PAYI ŞART OLDU

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, çalışanlara %10  refah payı verilmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, enflasyon farkının zam olmadığını söyledi.

Yıl içinde verilen zamdan daha fazla maaşlar eriyorsa, bu işte bir sorun var demektir diyen Galender, aynı durumun 2024 ve 2025 yılları için de geçerli olacağını ifade etti.

Memur maaşlarının mutlaka güncellenmesi gerektiğini belirten Galender, %10 refah payının enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılmasının şart olduğunu kaydetti.

 Geçtiğimiz gün enflasyon rakamları açıklandığını anımsatan Galender, “Buna göre 2023 yılı enflasyonu %64.77 oldu. Kamu çalışanlarına ve emeklilere %29.8 oranında bir enflasyon farkı ödemesi yapılması söz konusu. Bunun üzerine %15’lik  2024 yılı ilk 6 ay zammı eklenecek. Ancak kamuoyunda memur ve emeklilere %50 zam yapılacağı yönünde haberler var. Bu gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

BU İŞTE BİR SORUN VAR!

Memurlara ve emeklilere 2024 yılı için yapılacak zammın %15’ten ibaret olduğunu ve kalan kısmın 2023 yılının alacağı olduğunu vurgulayan Galender,

“Her zaman ifade ettiğimiz gibi enflasyon farkı bir zam demek değildir. Enflasyon farkı maaşlardaki yaşanan erimenin gecikmiş bir telafisidir.

Yıl içinde verilen zamdan daha fazla maaşlar eriyorsa, bu işte bir sorun var demektir. Aynı durum 2024 ve 2025 yılları için de geçerli olacaktır. Merkez Bankası’nın 2024 için enflasyon tahmini %36’ya çıkarılmışken kamu çalışanlarına reva görülen %25’lik zammın ne anlama geldiğini vicdanlara bırakıyorum” diye konuştu.

 Toplu sözleşme görüşmelerinin kamu çalışanlarının beklentilerine çözüm üretemediğini belirten Galender’in açıklamalarının satır başları:

PİYASA GERÇEKLERİYLE ÖRTÜŞEN MAAŞ ZAMMI YAPILMALI

“Özellikle TCMB’nin enflasyon beklentisini sürekli yukarı yönlü güncellemesi, önümüzdeki dönemde de yüksek enflasyonun devam edeceğinin işaretidir. Türk Sağlık-Sen  olarak daima kamu çalışanlarına ve emeklilerine piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade etmekteyiz. Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesi için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurgulamaktayız.

ÖNEMLİ OLAN ALIM GÜCÜNÜN HANGİ ORANDA ARTTIĞIDIR

TÜİK’in açıkladığı tenzilatlı rakamlar bile ekonomik öngörülerimizin yerinde olduğunu ortaya koymaktadır. Buna bağlı olarak taleplerimizin de haklılığı ve sağlam temellere dayandığı görülmektedir. Toplu sözleşme görüşmeleri kamu çalışanlarının beklentilerine çözüm üretememiştir. Önemli olan maaşların hangi oranda yükseldiği değil alım gücünün hangi oranda arttığıdır. Son yıllarda maaşlara yapılan oransal artışlar yüksek gibi görünse de gerçekleşen enflasyon, yapılan artışları aştığı için maaşlar sürekli erimekte, alım gücü sürekli düşmektedir. Bu bakımdan bu erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir. Bunu sağlamanın tek yolu da kamu çalışanlarına refah payı verilmesinden geçmektedir.  

%10 REFAH PAYI ŞART OLDU

Dolayısıyla gerçekleşen enflasyon ve TCMB’nin enflasyon beklentileri ve %58 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı da dikkate alınarak  memur maaşları mutlak surette güncellenmelidir. Uygun bir maaş zammının üzerine %10 refah payı verilmesi ile enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması sağlanmalıdır. Nimette ve külfette adalet ilkesinden yola çıkarak her vatandaşın geliriyle orantılı vergi ödemesi için çalışanlarımız lehine yeni vergi düzenlemeleri hayata geçirilmelidir.” Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : GALENDER:, %10, REFAH, PAYI, ŞART, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız