HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ocak 2024 Salı Saat: 15:00

“MALİ MÜŞAVİRLİK ÜCRETİNE %106 ZAM YAPILMALI”

OSMMM Odası Başkanı M.Ender Sönmez, mali müşavirlik asgari ücret tarifesine yüzde 106 oranında zam yapılması gerektiğini belirterek, hazırlanan tarife taslağı gerekçeleri de ortaya konulmak suretiyle onay için Hazine ve Maliye Bakanlığ
“MALİ MÜŞAVİRLİK ÜCRETİNE %106 ZAM YAPILMALI”

OSMMM Odası Başkanı M.Ender Sönmez, mali müşavirlik asgari ücret tarifesine yüzde 106 oranında zam yapılması gerektiğini belirterek, hazırlanan tarife taslağı gerekçeleri de ortaya konulmak suretiyle onay için Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulduğunu belirtti.

Mali Müşavirlerin yüzde 106 oranına göre 2024 yılı ücretlerini belirlemesi ofislerin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir diyen Sönmez, “Mali müşavirlerin enflasyon nedeniyle kayıplarından dolayı %106 ücret artışı

ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon karşısında, mali müşavirlik asgari ücretlerinin önemli ölçüde erimesi nedeniyle odalarımız ve TÜRMOB tarafından çalışmalar yürütülmüş, beklenti ve taleplerimiz Hazine ve Maliye Bakanlığının her kademesine detayları ile anlatılmıştır. Fakat hizmet kalitemizin korunması, bürolarımızın sürdürülebilirliği açısından gerçeklerden uzak bir artış oranı açıklanmıştır” dedi.

EKONOMİK VERİLER DİKKATE ALINMALI

Mali müşavirlerin, 2017’den bu yana asgari ücret 6,74 Kat, Yİ-ÜFE Artış Katsayısı 8,65 Kat, Enerji Fiyatları Ortalama 8,58 Kat, Döviz Kurları Ortalama 6,26 Kat, Akaryakıt Fiyatları Ortalama 6,06 Kat, Kağıt Fiyatları Ortalama 4,00 Kat artmış ve mali müşavirler Hazine Maliye Bakanlığının yayınladığı tarifelere göre neredeyse giderlerini karşılayamama riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Sönmez, “Odalarımız ve TÜRMOB çalışmaları ile mali müşavirlik asgari ücret tarifesine yüzde 106 oranında zam yapılması gerekliliği tespit edilmiş ve buna göre hazırlanan tarife taslağı gerekçeleri de ortaya konulmak suretiyle onay için Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulmuştur. Ülkemizin vergi gelirlerinin toplanmasını sağlayan, özellikle bu yıl ve izleyen yıllarda enflasyon muhasebesi uygulayarak işletmelerimizin mali tablolarının gerçek durumu ifade etmesine ve bunun sonucunda da ülkemiz vergi gelirlerinde beklenen artışı gerçekleştirecek meslek grubu için hazırlanan tarifede artış oranının yüzde 58 olarak belirlenmesi ile meslek mensuplarının reel kayıplarının daha da artmasına ve iş dünyasına, ülke ekonomisine katkılarının azalmasına sebep olacaktır. 2024 yılı Tarifesinin bu haliyle uygulanabilir olmadığını düşünüyoruz.

Belirtilen tüm bu durumlar nedeniyle, Bakanlıkça yayımlanan tarifeye göre meslek mensuplarının iş yapabilmesi mümkün değildir. Bu durum, mali müşavirlik ofislerin sürdürülebilirliğini de ciddi şekilde tehdit etmektedir. Ekonomik veriler ışığında tarifede yapılması gereken artış oranının yüzde 106 olduğu tüm bilimsel parametreler dikkate alınarak ortaya konulmuştur” diye konuştu.

YÜZDE 106 ARTIŞ ÖNEM ARZETMEKTEDİR

Mali Müşavirlerin yüzde 106 oranına göre 2024 yılı ücretlerini belirlemesi ofislerin sürdürülebilirliği açısından önem arz ettiğini vurgulayan Sönmez, “Bu orana göre tarife taslağı hazırlanmış ve TÜRMOB sözleşme veri giriş parametrelerinde güncellenmiş olup, mali müşavirlerin bu önerilen ücretlerin altında iş yapmamaları gerekmektedir.  Emeklerimizin, bilgi ve tecrübelerimizin karşılığı hak ettiğimiz ücret, hizmet kalitemizin belirleyicisi, sürdürülebilirliğin güvencesidir” açıklamasında bulundu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız