HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 12:52

“ORTAK BİR FİYAT BELİRLENMELİ”

Ülke genelinde sayıları 95 bini aşan taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafımız tarife üc
“ORTAK BİR FİYAT BELİRLENMELİ”

Ülke genelinde sayıları 95 bini aşan taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafımız tarife ücretlerinde değişikliğe giderek taksimetrelerini yılda en az üç-dört kez güncellemek zorunda. Yetkili servisler tarafından yapılan bu güncelleme işlemlerinin bedeli ise İstanbul’da son 2 yılda yüzde 210 artarak 2 bin 950 TL oldu. Sadece İstanbul’da 20 bine yakın taksici faaliyet gösteriyor. Yalnızca 5 dakika süren bu hizmetin bedeli taksici esnafımızı mağdur etmektedir. İlgili Bakanlıklar taksimetre güncelleme işlemleri konusunda acilen düzenleme yaparak esnafın mağduriyetinin giderilmesi lazım” dedi.

Mazot, yedek parça ve lastik fiyatları derken taksici esnafının kazanamadığı paranın taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gittiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yıl petrole bağlı olarak taksimetre tarifelerinde 3 kez fiyat değişikliği oldu. Bu da taksici esnafımıza taksimetre güncelleme işlemleri için büyük bir külfet doğuruyor. Yüzlerce taksi kuyruğa girip sıra beklerken hem zaman kaybediyor hem de çile çekiyor. Üstüne bir de taksimetre güncelleme bedeli yüzünden taksicinin kazanacağı para yetkili servislere gidiyor. Zaten artan maliyetler yüzünden taksici esnafımızın kazancı sınırlı. Taksimetreye gelen her zamda müşteri kaybediyorlar. Mazot, yedek parça, lastik derken taksici esnafının kazanamadığı para taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gidiyor. Taksici esnafının mağdur olmaması için taksimetre güncelleme bedeli mutlaka düşürülmeli. Yeniden değerlendirme oranı baz alınsa dahi daha düşük bir meblağ ödenmesi gerekir. Taksimetre ayarlama ücretleri için ortak bir fiyat belirlenmeli ve bu işin periyod içerisinde kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak tedbirler alınmalı. Bu konuyla alakalı TESK olarak ilgili Odalarımızla görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “ORTAK, BİR, FİYAT, BELİRLENMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız