HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 13:07

FATSA'NIN MİMARİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ KONUŞULDU

Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde kültür etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ahmet Ali Bayhan, Doç.Dr. Fevziye Eker, Doç.Dr. Seç
FATSA'NIN MİMARİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ KONUŞULDU

Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde kültür etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ahmet Ali Bayhan, Doç.Dr. Fevziye Eker, Doç.Dr. Seçkin Evcim, Dr. Öğretim Üyesi Sevinç Eren Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Yuka, Araştırma Görevlisi Gülferi Akın Ertek ve Araştırma Görevlisi Özgür Yıldırım Güneş’in sunumlarıyla “Fatsa'nın Mimari ve Kültürel Değerleri” konulu panel düzenlendi.

Panele Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Başkan Yardımcısı Av.Muhammet Özkan, Cumhur İttifakı MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Ferda Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Kızılay Şube Başkanı Adil Keskin, Resmi kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

“FATSA’MIZIN TARİHİ KÜLTÜREL DEĞERLERİ NOKTASINDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

 Panelin açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Üç yıl önce şehrimizde diğer şehirlere bakıldığı zaman tarihsel ve kültürel anlamdaki eksikliklerini gördüğümüz için kıymetli bir tarih hocamızı kurumumuza kazandırarak aslında bu çalışmaların ilk adımını atmış olduk. Bugünkü geldiğimiz noktada gerek Fatsa’mızın tarihi gerekse kültürel değerleri noktasında çok önemli adımlar atıldı ve bugün özellikle değerli hocalarımızın ağzından bizim de bilmediğimiz ve çok merak ettiğimiz Fatsa’mızın tarihiyle ilgili birçok özel hikayeleri dinlemiş olduk. Bunları eserleştirerek Fatsa’mızın gelecekte tarihiyle anılabilecek doğru turizm destinasyonları da oluşturmak istiyoruz. Bir şehrin tarihi geleceğine ışık tutan en önemli mirasıdır. Bu bilinç içerisinde panelden çok kıymetli verilerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Ben gerek bu panelin düzenlenmesinde büyük emek veren değerli kültür müdürümüze ve kıymetli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek.” dedi. 

“FATSA’NIN TARİHİ DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Ali Bayhan ise yaptığı konuşmada, “Fatsa Karadeniz sahilinde önemli şirin bir yerleşim yeri fakat tarihi özellikleri bakımından bugüne kadar biraz bakir kalmış. Çok fazla üzerinde çalışmalar yapılmamış. En yaygın olarak bilinen Bolaman’daki Haznedaroğlu Konağı ve Kalesi, onun dışındaki yapılarla ilgili günümüzde öncesinde Ayşe Fatma Erol'un Cıngırt Kalesi'nde başlatmış olduğu kazı çalışmaları var, yüzey araştırmaları var ve bununla birlikte de günümüzdeki çalışmalara gelmiş bulunuyoruz. Bizim de bundan sonraki süreçte belediyenin öncülüğünde Fatsa'nın ve bağlı köylerindeki önemli yerleşim yerlerinde bulunan bütün tarihi değerlerini ortaya çıkarmaya yönelik bir çalışma başlattık. Bu kapsamda bir bilgilendirme yapmak amacıyla bugünkü paneli gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl 2024 yılı sonu itibariyle bu derlediğimiz bilgilerin, belgelerin tamamının oluşacağı bir kitap halinde bunlar halkımıza da sunulmuş olacak ve bilim alemine de takdim edilmiş olacak.” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız