HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ocak 2024 Cuma Saat: 11:43

ROBOTİK DİZ AMELİYATI ORDU’DA

Robotik diz protezi ameliyatları hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koray Ay, “Robotik diz protezi ameliyatında hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler. Bilgisayarın kontrol ettiği robotla di
ROBOTİK DİZ AMELİYATI ORDU’DA

Robotik diz protezi ameliyatları hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koray Ay,Robotik diz protezi ameliyatında hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler. Bilgisayarın kontrol ettiği robotla diz eklem yüzeyleri hazırlanır. Ameliyatta hastanın kendi vücuduna uygun bir protez takılır. Böylece hastaya daha konforlu bir hayat ve daha fazla hareketlilik sağlanmış olunur” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koray Ay, dünyadaki protez ameliyatlarındaki son teknoloji olan robotik diz protezi cerrahisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Ameliyat sonrası diz doğal hareket yeteneğine sahip oluyor”

Robotik diz protez ameliyatlarının artık Ordu’da, Medical Park Ordu Hastanesi’nde uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Ay, “Robotik diz protezi ameliyatı bu alandaki son teknolojik çözümlerden biridir.  Hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler. Bilgisayarın kontrol ettiği robotla diz eklem yüzeyleri hazırlanır. Ameliyatta hastanın kendi vücuduna uygun bir protez takıldığından, hasta ameliyat sonrası daha konforlu bir hayata sahip olarak daha fazla hareket etme imkanına kavuşur. Oldukça avantaj sağlayan bu yöntem, hasta için en iyi tedavi seçeneğidir” diye konuştu.

“Hata payı ortadan kaldırılıyor”

Dünyadaki teknolojik ilerlemenin sonucu olarak artık ortopedik ameliyatlarda da robot kullanılmaya başlandığını dile getiren Op. Dr. Ay, “Protez ameliyatlarında robotun kullanılmasıyla ameliyatta hata payı ortadan kaldırılmaktadır. Robotik diz protez ameliyatı, yapılan dizde ameliyat sonrası doğal dizin hareket yeteneğine sahip olmaktır. Dünyadaki son teknoloji olan robotik diz cerrahisi ile Medical Park Ordu Hastanesi’nde hastalarımıza hizmet vermeye başladık” dedi.

Bilgisayar operasyonu kolaylaştırıyor

Operasyon öncesi hastaları nasıl değerlendirdiklerini anlatan Op. Dr. Ay, şu bilgileri paylaştı:

“Öncelikle hastanın dizine uygun protezin (unikondiler veya total) belirlenmesi için hasta değerlendirilir. Ameliyat planlandıktan sonra ameliyat öncesi tahlil ve tetkikleri yapılır. Ameliyat anında büyük olmayan kesi yapılarak eklem ortaya konur. Eklem yüzeylerinin haritası çıkartılarak bilgisayara dizin yapısı tanıtılır. Bilgisayar programı dize uygun olan protez parçalarını belirler ve nasıl yerleştireceğine karar verir. Bilgisayara bağlı robot diz yüzeylerini keserek hazırlar. Deneme protezleri takılarak bilgisayar tarafından normal diz yapısına uygun mu doğal mı hareket elde edildiği kontrol edilir. Çift kontrol yapılarak hata payı ortadan kaldırılır. Kalıcı protez parçaları kemik yüzeylere takılır ve ameliyat bölgesi kapatılır.”

Rutin hayata kısa sürede dönüş sağlar

Dr. Osman Koray Ay, robotik diz protez ameliyatlarının avantajları ile ilgili şunları söyledi; “Robotik diz cerrahisinin en büyük avantajı, hastanın dizindeki doğal hareketi taklit eden protezlerin yerleştirilmesinin sağlanmasıdır. Eklem hareket açıklığı fazlalığı, hastanın ameliyatla ilgili tedirginliklerinin az olması ameliyat sonrası rehabilitasyonu çok hızlandırır. Böylelikle ameliyat sonrası hastanın yeni yaşamına adaptasyonu kısalır. Ayrıca ameliyat sırasında hatasız yerleştirilen protez parçaları tedavinin daha uzun ömürlü olmasına ve komplikasyon oranlarının az olmasına yol açmaktadır.”

Anahtar Kelimeler : ROBOTİK, DİZ, AMELİYATI, ORDU’DA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız