HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ocak 2024 Pazar Saat: 16:17

ORDU, ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişiminde çıkan silahlı çatışmada şehit düşen İstihkam Söz. Er Murat Atar, son yolculuğa dualarla uğu
ORDU, ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişiminde çıkan silahlı çatışmada şehit düşen İstihkam Söz. Er Murat Atar, son yolculuğa dualarla uğurlandı. 12 Ocak 2024 tarihinde Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan İstihkam Söz. Er Murat Atar’ın naaşı, 13.01.2024 Cumartesi günü Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanına getirildi.

Şehidimizin naaşı Ünye ilçesinde Vali Muammer Erol, Şehidimizin yakınları, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız tarafından karşılandı. Kahraman şehidimiz İstihkam Söz. Er Murat Atar’ın naaşı, 14 Ocak 2024 Pazar günü  Ünye Devlet Hastanesinden alınarak, cenaze töreni için İkizce Merkez Camiine getirildi.

İkizce Merkez Camiinde düzenlenen cenaze törenine, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Valisi Muammer Erol, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Ordu Milletvekilleri Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin yöneticileri, meslek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende, şehidimiz İstihkam Söz. Er Murat Atar’ın özgeçmişi okundu. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Öğretmen Yarbay Ergün Yörük, ”Aziz Şehidimiz;Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak sizlere söz veriyoruz. Bıraktığınız emaneti sonsuza kadar yaşatmakta kararlıyız. Yüce Türk milletinin geleceği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için karşımıza tehdit olarak çıkabilecek tüm unsurların üstesinden gelmek için gerektiğinde şehadet şerbetini içmekten çekinmeyeceğiz. Türk bayrağı ebediyen yükseklerde dalgalanacak, Türk vatanı sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacak ve minarelerinde ezan kıyamete kadar dinmeyecektir” şeklinde konuştu.  Şehidimiz İstihkam Söz. Er Murat Atar’ın naaşı öğle namazına müteakip düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualar eşliğinde Bolluk mahallesi Kabakkeriş mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Törenin sonunda yapılan duanın ardından, şehit için saygı atışı yapıldı. Ardından şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı ve şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Vali Muammer Erol tarafından şehitin annesi Selma Atar’a takdim edildi.

Vali Muammer Erol, bekar olan ve 2 ay önce göreve başlayan şehit Murat Atar'ın annesi Selma Atar ve kardeşlerine başsağlığı dileğinde bulunarak, taziyelerini iletti.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, ŞEHİDİNİ, UĞURLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız