HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 11:48

SANATÇI ADAYLARININ EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuarı danışmanlığında, Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü’nde Ekim 2023’de  açılan Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuarı’nda veliler, öğrenciler ve öğretmenler iki süren değerlend
SANATÇI ADAYLARININ EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuarı danışmanlığında, Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü’nde Ekim 2023’de  açılan Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuarı’nda veliler, öğrenciler ve öğretmenler iki süren değerlendirme toplantısında buluştu. Öğrencilerin müzikal gelişimi ve performansları hakkında veliler bilgilendirildi.

Etkinliklerin ilk gün velilerle buluşan Bahçeşehir Üniversitesi yöneticileri ve eğitimcileri, konservatuar eğitiminin erken yaşta önemi üzerinde durarak velilerle eğitim metodu sistemi ve anlayışlarını aktardılar. BAU Konservatuar Kurucu Direktörü ve BAU Mütevelli Kültür Sanat danışmanı Aslıhan Umar, velilere yaptığı konuşmada konservatuar eğitim sistemindeki disiplinler arası anlayışın önemine değindi. Konservatuar öğrencilerinin doğru bir eğitim almaları için gereken alt yapının neler olduğu konusunda bilgi veren Umar, “ Erken yaşta sanat eğitiminin beli bir sabır ve istikrarla devam etmesi çok önemlidir. Bu konuda  siz velilere büyük bir görev düşüyor. Aynı zamanda gelecek dönemlerde kentimize sahne sanatları alanında çocuk konservatuarı kazandırmak üzere çalışmalar yapmak da istiyoruz’’ diye konuştu.

İki gün süren etkinliklerde BAU Konservatuar Sahne Sanatları Öğretim üyesi Doç. Dr. Senem Cevher öğrenciler ile oyunculuk atölyesi, BAU Konservatuar Hocaları Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin liderliğinde ise öğrencilerle masterclass açık ders formatında gerçekleştirildi. Prof. Dr. Tekin hem konservatuar öğrencilerinin velileriyle görüştü hem de eğitim sürecinde dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgiler verdi. Dönem boyunca öğrendiklerini sahnede sergileyen Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuarı öğrencilerin  gelişimlerini izleyen Prof. Dr. Tekin, tek tek öğrencilerin performanslarını ailelerine değerlendirdi.

Bahçeşehir Konservatuar yöneticileri, iki gün süren etkinlik kapsamında öğrenci ve velilerin büyük ilgi görmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederek, Ordu’ya kültür sanat alanında yapılan bu yatırımın daha da ilerleyerek geliştirileceğine dair gereken desteği sunacaklarını altını çizdiler.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : SANATÇI, ADAYLARININ, EĞİTİMİ, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız