HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ocak 2024 Salı Saat: 16:34

SANAYİCİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 Ordu sanayisinin gelişimi için gerekli yol haritasının oluşturulması amacıyla düzenlenen “Ordu Sanayici Buluşmaları Toplantısı” gerçekleştirildi. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Ordu Valiliği himayelerinde, Ordu Ti
SANAYİCİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 Ordu sanayisinin gelişimi için gerekli yol haritasının oluşturulması amacıyla düzenlenen “Ordu Sanayici Buluşmaları Toplantısı” gerçekleştirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Ordu Valiliği himayelerinde, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle düzenlenen “Ordu Sanayici Buluşmaları Toplantısı”na, Vali Muammer Erol, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Erol Ökten, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fuat Şimşek, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Çelik, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Yardımcısı Köksal Kaşıkçı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şenel Bağbaşı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Zeki Ardahanlıoğlu, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, sanayici ve işadamları katıldı.

ARDAHANLIOĞLU: ÜST DÜZEY İSTİHDAM YARATACAK TEKNOLOJİLERİ ORDU’MUZA GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Zeki Ardahanlıoğlu, ”Sayın Bakanımızın Karadeniz’de ilk defa yapılan bu toplantıya, teveccüh gösterip sanayicimizin sorunlarını dinlemesi, bizler için çok önemli. Sanayicimizin sorunlarını birebir iletmesi ve sorunlara çözüm üretilme noktasında bu toplantıyı çok önemli görüyorum. Şu anda Ordu’muz belirli bir güce sahip, ancak faaliyet alanlarında mevcut gücümüzü arttıracak ve devamlı kılacak bir teknoloji stratejisi uygulamak zorundayız. Öncelikle küresel ölçekte rekabet edebilmemiz, katma değerli ürün üretebilmemiz için üst düzey istihdam yaratacak teknolojileri Ordu’muza getirmek zorundayız. Mevcut klasik yöntemlerle üretimimizi ileriye götürmemiz şu şartlarda pek mümkün görünmüyor. Dünya ile rekabet edebilmek için yüksek katma değerli sanayi ve teknolojiye uygun ürünler üretmek zorundayız. Bu kapsamda ticari olgunlukta bulunan firmalarımızın yüksek katma değerli ürünleri üretme açısından AR-GE ve inovasyona çok faza önem vermesi gerekmektedir” dedi.

BAŞKAN KARLIBEL: OSB’YE KAYNAK BEKLİYORUZ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel ise yaptığı konuşmada, ”Bu çağın en özel sloganı; farkında olmak. Biz de güzel bir küçük şehirde yaşadığımızın farkındayız. Bunu kirletmeden, bozmadan çok hırpalamadan büyüyelim istiyoruz. Bu konuda da desteklerinizi istiyoruz. Sayın Valimiz Muammer Erol’un Ordu Valiliği görevine başladığında bize güzel bir önerisi olmuştu. ‘Elinizdeki en değerli şey, yaşanabilir bir kenttesiniz. Bunu bozmadan, en çok satabileceğiniz ürün yaşanabilir olmak’ demişti. Bunu bozmadan büyürsek, hep birlikte el ele daha başarılı olacağız. İş dünyasıyla sıcak ilişkiler olsun istiyoruz. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız, sizlerden de özel bir destek bekliyoruz. En önemli eksiğimiz, Ordu’da arsa üretemiyoruz. Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz, arsa üretirken zorluk çekiyoruz, ürettiklerimizi de henüz sahiplenmiyoruz. Ordu 2. Organize Sanayimiz yaklaşık 7 yıl önce kuruldu. Bugüne kadar kullanabildiğimiz kredi miktarı 23 milyon TL ve bitmek bilmeyen bir sıkıntının içeresinde dönüyoruz. Şu anda mahkeme kararıyla yapılacak ödemeyi dahi tahsis ettiğimiz kurumlardan aldığımız paralarla yaptık. Sizden bir an önce buraya kaynak yaratmanızı istirham ediyoruz. Üretim Vadisi adı altında bir proje çalışması yapıyoruz Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iki organize sanayi bölgemizin arasını birleştirerek burada yaklaşık 100 küçük imalatçıya parsel sunmak istiyoruz. Bununla ilgili kurum görüşlerine çıktık. Başarılı olacağına inanıyorum. Yaklaşık 2 bin metrekarelik üretim alanları bizim küçük sanayicimize cevap verir halde. Şu anda mermerde, demirde, kimya sanayinde ara ürün üreten ve gıda sanayinde yer bulmakta inanılmaz güçlük çekiyoruz. O bölgeyi bu amaçla kullanmak istiyoruz. Teknoparkla ilgili, rektör hocamız da burada. Üniversite, sanayi işbirliğimiz artarak gidiyor. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISI İNAN: KARADENİZ’DEKİ SIKIŞIKLIK, BAŞKA YERLERDE Kİ SIKIŞIKLIKLARA BENZEMİYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ““Ordu Sanayici Buluşmaları Toplantısı” söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Yaşanabilir, küçük ama dünyaya sunabileceği değerleri olan Ordu’ya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” diyerek, konuşmasına başladı. 

Bakan Yardımcısı İnan, ”Sanayi alanlarının yaratılmasında önümüzdeki 5 yıl içinde 2 katına çıkarma hedefini koyduk. İnşallah bunun Karadeniz’deki yansıması iki katından da daha fazla olur. Çünkü, bütün Türkiye’yi gezdiğimizde Karadeniz’deki sıkışıklık, başka yerlerde ki sıkışıklıklara benzemiyor. Buranın kendi doğal dinamikleri gereği de öyle. İkincisi ise, küresel rekabette bir ölçek meydan okuması var. Gelişmiş ülkelerdeki rakiplerimiz büyük ölçekli şirketlerle giderken az önce tarımı da biraz konuştuk. Tarımda da benzer bir ölçek problemimiz var. Biraz daha ortaklıklar, yurtiçi, yurtdışı birliktelikler üzerine kafa yorup, küresel ringe çıkarken ölçeğimizi nasıl büyütürüz hep beraber kafa yormamız gerekiyor. Ölçeğimizi büyültürken de kurumlarımızı daha sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde aktaracak mekanizmaları, sistemleri kurup insanların etkisini tabi ki güçlü liderlikler her zaman büyük değerler katar ama kurumlaşma kapasitemize de hep beraber kafa yormamız lazım” diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISI ORUÇ: BERABER HEM FİKİR ÜRETELİM, HEM SORUNLARI KONUŞALIM

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, ”Ordu özelinde yaşanabilirlikten bahsettik. Bir güzel fırsat var gibi görünüyor. Buna hep beraber kafa yormamız lazım. O da şu; hem ileri teknoloji bakımından hem de biz bu yaşanılabilir kentten dünyaya tasarım satabilir miyiz? Biraz belki buna da kafa yormak gerek. Bu doğrultuda bugün bundan sonraki sıçrama dönemini de düşünerek sizlerle beraber bir dost meclisinde istişare edelim. Burada KOSGEB, teşvikler, sanayi bölgeleri, kalkınma ajansları, Sanayi Bakanlığımızın Sanayi Genel Müdürlüğümüzle birlikte sizleri ziyaret ettik. Beraber hem fikir üretelim, hem sorunları konuşalım istiyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

VALİ SONEL: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ DE ORTAYA KOYACAĞIZ

Toplantı, konuşmaların ardından panel bölümüyle devam etti. Panelin açılış bölümünde konuşan Vali Muammer Erol, “Gördükleriniz, dinledikleriniz, katkı ve desteklerinizle Ordu’da sanayimizin, arzu ettiğimiz ülkemize Ordu’muza daha fazla katkı sağlayacak noktalara doğru götüreceğiz diye ümitlerimiz yeşerdi, yeşeriyor. İnşallah vücut bulacak diye elimizden gelen gayreti de ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Panel kısmında katılımcı firma temsilcileri sorunları ve çözüm önerileri ele alınarak, değerlendirmelerde bulunuldu. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, sanayicilerin sorularını cevaplandırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Ordu programı kapsamında Ordu ekonomisine yön veren firmalardan, Altaş Yağ Sanayi A.Ş. Çamsan A.Ş. ile Gürsoy A.Ş.’ye de ziyaretlerde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : SANAYİCİLERİN, SORULARI, MASAYA, YATIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız