HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 13:21

BAKAN KOCA: RİSK GRUBUNDAKİLER AŞI YAPTIRSIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kış döneminde artan üst solunum yolu enfeksiyonlarında bir artışının olduğunu belirterek, risk grubunda olanların mutlaka aşı yaptırmalarını istedi. Hastanelerde servis yatağı doluluk oranının ortalama
BAKAN KOCA: RİSK GRUBUNDAKİLER AŞI YAPTIRSIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kış döneminde artan üst solunum yolu enfeksiyonlarında bir artışının olduğunu belirterek, risk grubunda olanların mutlaka aşı yaptırmalarını istedi.

Hastanelerde servis yatağı doluluk oranının ortalama yüzde 65 olduğunu belirten Bakan Koca, servis yataklarında bir sorun olmadığını ancak yoğun bakım yataklarında doluluk oranının yaklaşık yüzde 72 olduğunu belirtti.

“ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK”

İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü ve bu artışların ülkemize mahsus olmadığını vurgulayan Bakan Koca, “Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir" dedi.

“RİSK GRUBUNDA OLANLAR MUTLAKA AŞI YAPTIRMALI”

         Soğuk algınlığı, nezle kaynaklı şikayetler karşısında normalde davrandığımız gibi davranmalıyız diyen Bakan Koca, “Bu gibi şikayetler hepimizin pek çok kez tecrübe ettiği gibi basit tedbirlerle kısa sürede geçer. Eğer şikayetler uzun süre devam ediyorsa öncelikle aile hekimine başvurmamız gerekir. Önemli bir nokta daha var, kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki yavrularımız üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple gecikmeden acil servislerimize başvurulması çok önemli. Risk grubunda olanlar mutlaka aşı yaptırmalı” diye konuştu.

“BESLENMEYE DİKKAT ETMELİYİZ”

         Enfeksiyon varsa başkalarıyla aynı ortamdayken maske takılmalı uyarısında bulunan Bakan Koca, “Bunlar dışında, birçok faktör daha var: hijyen, bol sıvı tüketmek, beslenmeye dikkat etmek gibi. Kovid günlerinden kalma tecrübemizin birazını kullanmak bile bu kışı sağlıklı geçirmemizi sağlayabilir" açıklamasında bulundu.

         Servis yataklarında bir sorun olmadığını da kaydeden Bakan Koca, bu süreci sorunsuz atlatmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAKAN, KOCA:, RİSK, GRUBUNDAKİLER, AŞI, YAPTIRSIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız