HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:17

İŞKUR’DAN İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2023 yılında, 15 Bin 600 açık iş talebi alındığını, alınan açık iş talebine göre 9 Bin 978 kişi işe yerleştirildiğini belirterek, ayrıca, 27 Bin 434 kişi ise alınan açık iş tale
İŞKUR’DAN İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2023 yılında, 15 Bin 600 açık iş talebi alındığını, alınan açık iş talebine göre 9 Bin 978 kişi işe yerleştirildiğini belirterek, ayrıca, 27 Bin 434 kişi ise alınan açık iş taleplerine yönlendirildiğini söyledi.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2024 yılı 1. olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Ordu Sanayici Buluşmaları programına katılmak üzere ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu ile kurul üyeleri katıldı.

         Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunumla devam etti.

KAYMAK, BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

         Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2023 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Muammer Erol ve kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Kayıtlı iş arayanlarda önceki yıllara göre bir azalış olduğunu ifade eden İsa Kaymak, 2023 yılında kuruma kayıtlı iş arayanların 24.086 kişi olduğunu, kayıtlı iş arayanlardan 275’i engelli, 9.703’ü normal olmak üzere toplam 9.978 kişinin çeşitli işlere yerleştirildiğini söyledi.

“İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

         İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında, işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara iş danışmanlığı, öğrencilere ise meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini ifade eden İsa Kaymak, “Bu kapsamda, 2023 yılında 63 eğitim kurumu ziyaret edildi. 26.670 bireysel görüşme gerçekleştirildi. 103 iş arama semineri düzenlendi. Bu seminerlere toplamda 5.690 kişi katıldı. 5.572 işyeri ziyaretinin yapıldığı 2023 yılında, 15.600 açık iş talebi alındı. Alınan açık iş talebine göre 9.978 kişi işe yerleştirildi. Ayrıca, 27.434 kişi ise alınan açık iş taleplerine yönlendirildi” dedi.

“İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARIMIZDAN 865 KİŞİ İSTİFADE ETTİ”

         Kuruma kayıtlı işsizlerin, kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla İşbaşı Eğitim (Staj) Programı uygulandığını söyleyen İsa Kaymak, “2023 yılında düzenlenen İşbaşı Eğitim (Staj) Programına 865 katılımcı oldu ve bunlardan 386’sı işletmeler tarafından istihdam edildi” şeklinde konuştu.

“1.686 KİŞİ TOPLUM YARARINA PROGRAMLARDA GEÇİCİ SÜREYLE İSTİHDAM EDİLDİ”

         Ordu’da, Toplum Yararına Program uygulandığını da vurgulayan İsa Kaymak, “2023 yılında, toplam bütçesi 50,5 milyon TL olan ve 1.686 kişinin yararlandığı Toplum Yararına Program gerçekleştirdik” dedi.

         Toplantı, Yürütme Kurulu tarafından önerilen konularda kararlar alınması ile son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : İŞKUR’DAN, İSTİHDAMA, BÜYÜK, KATKI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız