HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:17

TORUN: EMEKLİYE ÖL DİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP)  Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Bu şartlarda en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak belirlemek açık açık emekliye ÖL! demektir” dedi.         Türkiye’de yoksulluk sınırı 47 bin lira, bir k
TORUN: EMEKLİYE ÖL DİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP)  Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Bu şartlarda en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak belirlemek açık açık emekliye ÖL! demektir” dedi.

        Türkiye’de yoksulluk sınırı 47 bin lira, bir kişinin aylık yaşam maliyeti 19 bin lira, açlık sınırı ise 16 bin 500 lira. Bu şartlarda en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak belirlemek açık açık emekliye ÖL! Demektir. Emekliye ÖL diyen AKP Genel Başkanı maşallah saraylarından bütçe esirgemiyor diyen Milletvekili Torun, “15 Ocakta Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre 2024 yılı için Marmaris’teki yazlık saraya, Ahlattaki kışlık saraya ve Ankara’daki Kaçak Saraya 1 Milyar 343 Milyon 935 bin lira bütçe ayrıldı. Yanlış anlaşılmasın bu bütçe sarayların günlük giderleri için değil saraylardaki bakım, onarım, tadilat ve teçhizat gereksinimleri için! Saraylara ayırılan bütçenin harcama kalemlerini bir yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sorduk. Müspet bir cevap alacağımızı sanmıyorum zira ejder meyvesi tüketilen saraylarda ne eksik olabilir ki? Korkarım ki sarayların duvarlarını altınla kaplayacaklar” diye konuştu.

Bu ülkede yoksulluk, açlık ve sefalet tesadüf değil diyen Milletvekili Torun, şunları söyledi: “Türkiye’deki enflasyon, Türk Lirasındaki değer kaybı dış mihrakların oyunu değil. Çocuğuna bir ayakkabı alamayan babaların dramı kader planı değil! Halkımızın çektiği çile iktidarın saraylarda sürdüğü sefanın bir sonucudur. 31 Martta saraylılara en sert cevabı sandıkta vereceğiz. Emekliyi, ücretli çalışanları ölüm maaşlarına layık görenlere o sarayları dar edeceğiz!”

Bu arada Milletvekili Torun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak TBMM’ne yanıtlanmasını istediği soru önergesini verdi.

Milletvekili Torun, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “15 Ocak 2024’te, Resmî Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre 2024 yılı için Marmaris’teki yazlık saraya, Ahlattaki kışlık saraya ve Ankara’daki Kaçak Saraya 1 Milyar 343 Milyon 935 bin lira bütçe ayrıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu bütçe ile saraylardaki bakım, onarım, tadilat ve teçhizat gereksinimlerinin karşılanacağı ifade edilmektedir. Ekonomik darboğaz bahane edilerek asgari ücretin 17 bin lira, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak açıklandığı bir ortamda saraylara ayrılan 1.5 Milyar liraya yakın bütçenin hangi giderler için kullanılacağı merak edilmektedir. Sarayların ihtiyaçları için ayrılan toplam bütçe 4 Milyar liraya yaklaşmaktadır.  

         Türkiye derin bir ekonomik krizle pençeleşmektedir. Geçim sıkıntıları insanları intihara sürüklemekte, aileler dağılmaktadır. Onurlu halkımız ülkesi için her fedakarlığı yapmaya hazırdır ancak aylık 10 bin lira ödenen emeklilere ve 17 bin lira maaşla çalışan asgari ücretlilere saraylara harcanan paraların akıbeti açıklanmalıdır.

         Bu bağlamda:

Okluk, Ahlat ve Atatürk Orman Çiftliği üzerinde bulunan saraylardaki yatırımlara 2024 yılı için ayrılan 1 Milyar 343 Milyon 935 lira büyüklüğündeki bütçenin harcama kalemlerini ayrı ayrı açıklar mısınız?

Söz konusu saray yatırımları için ayrılan toplam bütçe 3 Milyar 714 milyon liradır. 4 milyar liraya yakın harcama ile halka sağlanan ve sağlanacak hizmetleri açıklar mısınız?  

Önümüzdeki yıllarda yeni saray projelerinin hayata geçirilmesi düşünülmekte midir? Düşünülmekteyse söz konusu sarayların inşa edileceği şehirlerimizi ve bu projelerin maliyetlerini açıklar mısınız?”

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, EMEKLİYE, ÖL, DİYORLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız