HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 13:32

SÖNMEZ: ÜCRETLERİMİZİN REVİZE EDİLMESİ ZORUNLULUKTUR”

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez, “Mali müşavirlik hizmet ücretlerimizin güncel değerlere göre revize edilmesi bir zorunluluk olmuştur” dedi.
SÖNMEZ: ÜCRETLERİMİZİN REVİZE EDİLMESİ ZORUNLULUKTUR”

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez, “Mali müşavirlik hizmet ücretlerimizin güncel değerlere göre revize edilmesi bir zorunluluk olmuştur” dedi.

Ordu Mali Müşavirler Odası Ertuğrul Yüksel Konferans Salonu’nda “Dönüşen Mesleğimizde Yeni Hizmet Alanlarımız Ve Temelli Pazarlama” konulu konferansı düzenlendi.

Konferansa Oda Başkanı M. Ender Sönmez, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Tesmer Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen,  Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Ergör, Önceki Dönem Samsun Yönetim Üyesi Yaşar Çelik, Ordu SMMM ve Samsun SMMM Odası Önceki Dönem Yöneticileri, Meslek Mensupları ve Stajyerler Katıldı.

“HAK ETTİĞİMİZ ÜCRET HİZMET KALİTEMİZİN BELİRLEYİCİSİ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN GÜVENCESİDİR”

Açış Konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender Sönmez; “Mali Müşavirler olarak müşterilerimiz olsun ilgili kamu idareleri olsun ürettiğimiz değerlerin, faydaların taraflara ifade edilmesi ve hakettiğimiz ücretleri belirlememiz açısından önemli bir konferansı gerçekleştiriyoruz. Mesleki gündemimiz çok yoğun, aylık mali yükümlülüklerin yanışı sıra önümüzde günlerde bizleri enflasyon düzeltme, gelir ve kurumlar vergisi beyanları bekliyor. Mali müşavirlik hizmet ücretlerimizin güncel değerlere göre revize edilmesi bir zorunluluk olmuştur. Bu güne kadar hep müşterilerimizi düşündük, devletimizi düşündük ama enflasyon karşısında eriyen ücretlerimiz bürolarımızdaki iş yüklerimizin artışı ile maalesef doğru orantılı gidemedi. Asgari ücret tarifesi her büronun sunduğu hizmetin çeşidi, personel sayısı, teknolojik yatırımlarına göre değişken, kendine özel bir durumdur. Ofislerde katlandığımız giderler her birimizin asgari ücretini belirler. Unutmayalım ki “hak ettiğimiz ücret hizmet kalitemizin belirleyicisi, sürdürülebilirliğin güvencesidir” dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ ÜCRETİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ise yaptığı konuşmada “1990 yılında meslek yasası yayınlanmasından bu yana ciddi yollar kat edilmiştir. Bu gün sorunlarımız var eksiklerimiz var fakat odalarımız ile meslektaşlarımız ile TÜRMOB çatısında her birini çözmek için çalışacağız. Teknolojik gelişmelerin hızla seyri ile kağıtlar kalktı, her şey elektronik ortama taşınıyor. Kağıt ortamında defter tutma ortadan kalkacak fakat toplumlar, ekonomi var olduğu sürece bu meslek devam edecek, ürettiğimiz hizmetin değeri her geçen gün daha da iyi anlaşılacaktır. Her şey elektronik ortamda olsun bunun sonucu olan finansal tabloları düzenleyen ve yorumlayan, danışmanlık hizmeti veren bir meslek grubu olacağız.

Çok yoğun çalışarak hizmetlerimizi sunuyoruz. Peki müşteri değerimizi biliyor mu? Çünkü bugüne kadar sistemin getirisi olarak vergi içi muhasebe yapıyoruz. Bu camianın en büyük şanssızlığı talihsizliği vergi içi muhasebe yapmasıdır. Meslek yeniden yapılanacağı belki de bizi farklı boyutlara götürecek konu danışmanlık, uzmanlık alanlarımızın oluşturulmasıdır. Yani müşteriye fayda ve değer yaratan meslektaşlar olmak, hak ettiğimiz ücreti almak zorundayız. TÜRMOB’un önemli gündemi 100 bine yakın meslek mensubunu geleceğe nasıl taşıyacağız konusudur. Enflasyon düzeltmesi ilk tur eğitimlerimizi tamamladık. Meslek camiamıza geliştirdiğimiz yazılım ile katkı sunacağız. Enflasyon düzeltmesi bir uzmanlık konusudur ve mutlaka ücretini almalıyız“ diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi/Tesmer Merkez Sekreteri Prof.Dr. Cemal Yükselen konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Konferansın Sonunda Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez, Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel Tarafından, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi/TESMER Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen’e konferansa vermiş olduğu katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız