HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:02

TES’TEN YÖK’E AKADEMİK KADRO TALEBİ

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Meslek Yüksek Okulu (MYO)’lara Akademik Kadro Tahsisi İçin YÖK’e Talepte Bulunduklarını söyledi.
TES’TEN YÖK’E AKADEMİK KADRO TALEBİ

TES’TEN YÖK’E AKADEMİK KADRO TALEBİ

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Meslek Yüksek Okulu (MYO)’lara  Akademik Kadro Tahsisi İçin YÖK’e Talepte Bulunduklarını söyledi.

Başkan Şeyhoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca hazırlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte, öğretim elemanı norm kadroları ve bunların kullanımına ilişkin esaslar düzenlenmiştir.  

Bu yönetmelik çerçevesinde üniversitelerdeki norm kadro ihtiyaçları Yükseköğretim Kurulunun izni dahilinde yürütülmektedir. Sendikamıza, YÖK tarafından 2023 yılı itibarıyla meslek yüksekokullarında öğretim üyesi kadro aktarımına izin verilmediği, doçent unvanı alanlara dahi kadro izni verilmediği, bu durumda olanların akademik olarak unvanlarına uygun kadrolara geçişlerinin durdurulması sebebiyle mağduriyetler yaşandığına ilişkin şikayetler ulaşmaktadır” dedi.

Ancak, meslek yüksekokullarındaki öğretim görevlileri de, fakültelerdeki öğretim görevlileri ile aynı akademik görevleri yerine getirmektedir diyen Şeyhoğlu; “Akademisyenlerimizin nitelikli çalışmalara imza atması, üniversitelerimizin başarısını da doğrudan doğruya etkilemektedir. Akademik olarak yükselmek isteyen akademisyenlerimizin önünün kesilmesi, üniversitelerin başarısına da şüphesiz ki olumsuz etki etmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak YÖK’e gönderdiğimiz yazıda, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uyarınca YÖK’e tanınan yetkinin meslek yüksekokullarında unvanlarına uygun kadroya geçmeyi bekleyen akademisyenlerimizin bu yöndeki taleplerini karşılayacak şekilde kullanılması ve meslek yüksekokullarında öğretim üyesi kadro aktarımına izin verilerek, unvanlarına uygun kadroya geçmek isteyen akademisyenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi hususunda talepte bulunduk” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : TES’TEN, YÖK’E, AKADEMİK, KADRO, TALEBİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız