HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 15:02

KARLIBEL: DERDİMİZ NİTELİKLİ SANAYİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Adil Levent Karlıbel, “Bizim derdimiz nitelikli sanayi, eğer sanayimizi emek yoğun, kalabalık bir şekilde kurarsak bu kenti ben güzelleştirebileceğimize inanmıyorum. Dünyadaki ekonomik kaygılard
KARLIBEL: DERDİMİZ NİTELİKLİ SANAYİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO)  Adil Levent Karlıbel, “Bizim derdimiz nitelikli sanayi, eğer sanayimizi emek yoğun, kalabalık bir şekilde kurarsak bu kenti ben güzelleştirebileceğimize inanmıyorum. Dünyadaki ekonomik kaygılardan çabuk etkilenen sektörlerin bizlere bir şey getirmeyecek” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), gerçekleştirdiği “Girişimci Kadınlar Zirvesi” programı ile Türkiye'nin önde gelen kadın girişimci isimleri ağırladı.

TOBB Ordu Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Bostancı, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Levent Karlıbel, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, iş dünyasında marka haline gelmiş isimlerden Demet Sabancı Çetindoğan, Ordu TSO Meclis Başkanı Necat Avcı, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Altınordu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Türk Dünya İş kadınları Platformu (TÜDİP)  üyeleri, Ordu TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Alagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kooperatif temsilcileri, Ordu TSO Üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

Programın başında Fotoğrafçı Mehmet Şenocak’ın Ordu tanıtım slayt gösterisi katılımcılara sunuldu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

VALİ EROL: ORDUMUZ İÇİN YAPILACAK ÇOK ŞEYLER VAR

Gerçekleşen programda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, “Burada biz sizlerin önüne bir şekilde Ordumuzu ve Ordulunun karnesini koyacağız ve bu karnemizdeki kırıklara iyilere bakarak artık yani bir yol haritası ortaya konulacak. Ordumuz içinde yapılacak çok şeyler var ve bunların hemen hemen, hepsi fazlasıyla hak edilmiş. Bugüne kadar ıskalanmış da olsa mesafe almaktan geri kalmayarak önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

KARLIBEL: KADIN YOKSA YARIM KALIYORUZ

Ordu’nun tanınması için çalıştıklarını belirten Ordu TSO Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Bizler Türkiye’nin en küçük büyükşehrinde butik bir kentte yaşıyoruz. Bunu da bu ülkenin tanımasını istiyoruz. Yani aklınızın bir köşesinde Ordu diye bir yer var kalırsa, bizi daha doğru değerlendireceğinize inanıyoruz. Kadın yoksa yarım kalıyoruz. Bu ülkenin ekonomik gücünün yüzde 50’sini verecek kadar zengin değiliz. Dolayısıyla sizlerin ekonomimizde çok önemli paylar almanız için biz oda olarak elimizden geleni yapıyoruz ve bu tür girişimlerden de inanılmaz mutlu oluyoruz. Sizin ufkunuzla büyümek çok daha kolay, her ne kadar biz erkek egemen bir toplum gibi gözüksek de bir gerçek var zekamızı annelerimizden alıyoruz. Bizi yönlendirin, bize şekil verin, bizim buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

KARLIBEL: TÜRKİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

Başkan Karlıbel;” Bozulmadan, kirlenmeden büyümek istiyoruz. Ordu bir turizm kenti olabilir. Ama kendine özel, kendi değerlerini yitirmeden büyüyen bir turizm kenti. Yine Ordu, bir eğitim kenti olabilir. Bunu illa özel üniversitelerle tamamlamak değil kastım. Belki biz meslek okullarımız üzerinde bir akademi ile de bunu canlandırabiliriz. Bu fırsatların da olduğunu bilmenizi isterim. Yine su ürünlerimiz Karadeniz bölgesinde oldukça cazip, bu konuda da sizlerin ilgi göstermesini de fayda olduğunu düşünüyorum. Bizim derdimiz nitelikli sanayi, eğer sanayimizi emek yoğun, kalabalık bir şekilde kurarsak bu kenti ben güzelleştirebileceğimize inanmıyorum. Dünyadaki ekonomik kaygılardan çabuk etkilenen sektörlerin bizlere bir şey getirmeyeceğine inanıyorum. Satabileceğimiz en özel şey aslında bizim yaşanabilir olmamız. Bu yaşanabilirliğimizi yitirmeden, sizlerin de katkıları ile büyümek ilerlemek ve Türkiye’de söz sahibi olmak istiyoruz. Bizim şansızlığımız Samsun ve Trabzon gibi iki şehir arasında kalmamız. Ordu genelde geri kaldı. Ama çok enteresan ki bizim için bir avantaj oldu. Biz doğu Karadeniz’in bozulmamış tek kentiyiz. Şimdi doğru hamlelerle doğru adreslere ulaşmak istiyoruz. Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Bu salonlarda gençleri ve kadınları görmekten çok mutluyum. Bu toplantının verimli olacağına, bu toplantını faydalı olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

ALAGÖZ: TÜRKİYE'MİZİ MARKA OLARAK DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

TOBB Ordu Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Bahar Alagöz, konuşmasında, “Kadın girişimcilerin değişen ekonomik ve sosyal dinamiklerle beraber toplumdaki yeri önem kazanmaya başlamıştır. Daha önce yetersiz olan sayımız gün geçtikçe artmaya başlamıştır. Bu da toplumdaki dinamiklerin ekonomik olarak kadının gücüyle artacağını yer değiştireceğini, konumsal olarak daha iyi pozisyona getireceğini bize göstermektedir. Sayın başkanımızın da daha önce belirttiği gibi Dünyada ve Türkiye'de nüfusun yüzde ellisini oluşturmamıza rağmen yeterince temsil görmemekteyiz. Bunu da bu kadın meclislerinin kadın girişimcilerin beraber yaptığı katılımlarla bu atılımlarla daha ön plana çıkaracağına inanıyorum” dedi.

İş Dünyasının marka isimlerinden Demet Sabancı Çetindoğan, Türk Dünya İş Kadınları Platformu’ndan bahsederek, “Türkiye ortak nesiller entegrasyonu adı altında kurduğumuz dernek ile ülkemizin kültürel, tarih ve Doğal güzelliklerini yurtdışında tanıtmak üzere bir grup gönüllülerle bir araya gelip bu derneğimizi kurduk. Aslında burada Türkiye'mizi bir anlamda marka olarak dünyaya tanıtmak; kültürel, toplumsal ve iktisadi yaşamımızla örnek bir adım olarak bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” ifadelini kullandı.

ÇETİNDOĞAN: BÜYÜK BİR POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRMEK MÜMKÜN

Sabancı Çetindoğan, “Kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin e-ticaret platformu Shopsa’nın bu süreçte çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve bölge insanının ekonomik hayatına bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Kadın emeğinin değerlendirilmesi için e-ticaret büyük bir fırsat sunuyor. Günümüzde pazara giriş hiç olmadığı kadar kolay ancak elinde bir beceri de ürünü olan kadınların pazarda tanıtım için desteklenmesi gerekiyor. Sermayesi olmayan yada pazar bilgisi bulunmayan ama katma değer üreten kadınları bu açıdan destekleyerek altında duran büyük bir potansiyeli harekete geçirmek mümkün. İşte Shopsa bunu başarmak için var. Shopsa bir yönüyle Pazar yeri, bir yönüyle ise kadın merkezli bir sosyal sorumluluk projesidir” şeklinde konuştu.

Türk Dünya İş Kadınları Platformu üyeleri ve Kültür ve Turizm Eski Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un konuşmalarının ardından teşekkür belgelerinin verilmesiyle program sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : KARLIBEL:, DERDİMİZ, NİTELİKLİ, SANAYİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız