Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
- 12:23 ORDU’NUN EMRE’Sİ ZİRVEDE BİTİRDİ
- 12:06 ELEKTRİK ARIZA VE KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞME
- 12:03 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
- 12:00 VALİ EROL’DAN 1 MAYIS KUTLAMASI
- 11:58 BEKLENEN HİZMET GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
TARIMDA KÖKLÜ DEĞİŞİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sayesinde 5 yılda 31 bin 200 dekar atıl arazi tarıma açıldı. Yeni tarım alanlarından adeta bereket fışkırdı. Ordu modelinin hayata geçirmesi ile il genelinde 5 yılda köklü değişimler yaşandı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana uyguladığı ‘nitelikli tarım’ projeleri ile il genelinde kullanılmayan boş tarım arazileri üretime açıldı. Başkan Güler’in uygulamaları sayesinde il genelinde 2019 yılından bu yana 31 bin 200 dekar âtıl alan tarım ve üretime kazandırıldı. Arazilerini üretime açan üreticilere her türlü tohum desteği de sağlandı.
5 YILDA KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAŞANDI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımda Ordu modelini hayata geçirmesi ile il genelinde 5 yılda köklü değişimler yaşandı. Ordu’da fındık tarımının diğer ilçelere göre daha az yapıldığı başta Mesudiye ve Akkuş ilçeleri olmak üzere, makineli tarıma uygun geniş arazileri ve yaylalarıyla, hayvancılığa elverişli ilçelerdeki üreticilere önemli destekler verildi. İlk olarak 2019 yılında, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan ‘Âtıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması Projesi’yle il genelindeki üreticilere tohum desteği sağlandı.
Tarıma elverişli olduğu halde çeşitli sebeplerden dolayı ekilmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması amacıyla 5 yılda siyez buğdayı, arpa, yulaf, yonca, korunga, fiğ, mısır, soya fasulyesi, patates, nohut, yeşil mercimek, 5'li kaba yem karışımı ve ryegrass bitkilerini kapsayan tonlarca tohum dağıtıldı. 2019 yılından bu yana verilen desteklerle birlikte 31 bin 200 dekar atıl arazi yeniden üretime açıldı.
HEM ÜRETİCİ HEM BESİCİ HEMDE ORDU KAZANDI
Yeni arazilerin üretime açılmasıyla birçok yeni ürün Ordu’nun verimli topraklarıyla buluştu. Ağırlıklı olarak Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde yürütülen çalışmalarda hayvancılık ile uğraşan üreticinin yüzü güldü. Ekimi yapılan tohumlarla birlikte yem maliyeti düşerken hayvancılığa olan ilgi de her geçen gün artmaya başladı.
Öte yandan siyez buğdayı, nohut, yeşil mercimek, mısır ve patates gibi gıda ürünlerinin üretimiyle Ordu’ya da ekonomik olarak girdi sağlanmış oldu.